avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Asociatul poate inlocui administratorul?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Asociatul poate inlocui administratorul?

Administratorul unei srl a plecat din Romania pentru un an. Asociatul firmei (sunt 2 asociati) poate inlocui administratorul? Poate incheia contracte pentru firma, poate face angajari de personal? Sau este nevoie de numirea unui alt administrator?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: koeni , utilizator 23:41, 22 Aprilie 2010
act aditional pentru numirea unui alt administrator
Se va emite o hotarare AGA, prin care mai intai se retrage mandatul de administrare a vechiului administrator, apoi prin alt articol se numeste alt administrator, care poate sa fie si unul din asociati.
Apoi, se mai redacteaza un act aditional la actul constitutiv cu aceleasi mentiun, plus un nou act constitutiv modificat.
Hotararea AGA se publica la M. Of. prin intermediul ORC.
Printr-o singura hot AGA modificati si Actul constitutiv. Nu mai faceti niciun act aditional, mai ales ca sunteti un SRL nu un SA.
Depuneti la ORC un act constitutiv actualizat cu noua modificare. De aia in lege este prevazuta obligativitatea depunerii actului constitutiv actualizat, ca sa nu mai existe asa multe acte aditionale.
Multumesc pentru raspunsurile primite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare reprezentant legal ?? adela05 adela05 1. La un SRL am 5 administratori care lucreaza impreuna. Unul dintre ei este reprezentantul legal, numit prin act constitutiv. Ca sa numesc un alt ... (vezi toată discuția)
Renuntare la functia de administrator soc comerciala matar matar in situatia in care un administrator renunta la functia sa intr-o societate comerciala trebuie sa anunte si administratia finantelor de acest fapt? multumesc ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic emat emat Poate un consilier juridic sa redacteze un act aditionla de modificarea actului constitutiv al societatii? si daca da, acesta trebuie autentificat la notariat ... (vezi toată discuția)