avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecin constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecin constructie

Am achizitinat un imobil care este lipit de imobilul vecinului , noi vrem sa mansardam ( acoperisul care este deasupra supafetei noastre ) , imobilul este intr-o stare forte proasta , acoperisul deasemenea .Pt obtinerea Autorizatiei de constructie Primaria a cerut acordul notarial al vecinului , care refuza sa-l dea , verbal a zis sa fac ce vreau , dar el nu vine la notariat sa-mi semneze acordul . Imobilul vecin este in proprietatea a trei pers , cu cote parti 3/16 , 3/16 si 10/16 (mama si 2 fiice). Unul dintre cei trei proprietari a dat acord notarial , 3/16 , restul refuza . Exista vreo cale de a-i obliga printr-o chemare in instanta sau alta varianta imi puteti sugera ?
:help:
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:29, 21 Aprilie 2010
o ordonanta presedintiala prin care solicitati sa va permita sa renovati sau schimbati acoperisul pentru perioada in care vor decurge lucrarile, o alta varianta ar fi chemarea in judecata pentru obligatia de a face in sensul da fi obligat sa va dea acordul
In cazul chemarii in judecata pt obligatia de a face , oare ce sanse am sa-i oblige instanta ? Ati auzit de cazuri rezolvate prin aceasta varianta ?
multumesc :innocent:
Nu pe vecin terbuie sa-l dati in judecata, ci primaria.
Nu este condominium, ca sa fie necesar acordul vecinului, sunt doua proprietati de sine statatoare, fiecare cu cadastrul ei si fiecare cu amplasamentul ei.
In acest caz, nu trebuie solicitat acordul nimanui, chiar daca peretii celor doua imobile sunt lipiti, dar au acoperisuri diferite.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplinire acord vecin pentru mansardare venus1lil venus1lil vreau sa mansardez podul si mi se cere de la primarie acordul vecinului care are casa lipita de casa mea. ce se poate face daca vecinul nu vrea sa mi dea ... (vezi toată discuția)
Casa curte indiviziune cozzmyn86 cozzmyn86 Buna ziua, Am cumparat o casa in Ploiesti aflata in indiviziune intrare(poarta) comuna. Am depus actele pentru a o btinr un certificat de urbanism pentru ... (vezi toată discuția)
Acord notarial vecin reparare acoperis si mansardare cristian-mihai cristian-mihai Buna ziua, Acum jumatate de an am cumparat o locuinta din perioada interbelica pe care vreau sa o renovez si sa ma mut in ea. Constructia are deja un ... (vezi toată discuția)