avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa curte indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa curte indiviziune

Buna ziua, Am cumparat o casa in Ploiesti aflata in indiviziune intrare(poarta) comuna. Am depus actele pentru a o btinr un certificat de urbanism pentru schimbare invelitoare. Nu am primit inca raspunsul oficial dar doamna de la urbanism mi-a spus ca una din conditiile impuse de certificatul de urbanism va fi aceea de a schimba si acoperisul casei copropietarului, casele avand 2 pereti lipiti. Cum pot proceda pentru a putea schimba doar acopetisul casei mele, nu am nici un motiv sa schimb acoperisul coprpietatului pe banii mei. Exista vreo lege in acest sens??
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
cozzmyn86, utilizator
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 22:01, 4 Iulie 2018
Buna ziua!
Nu imi este clar un lucru: sunt doua case, fiecare cu acoperisul ei, dar sunt lipite la calcan? Adica perete in perete? Sau exista o singura cladire in care sunt mai multe unitati individuale (imobil condominiu) avand un singur acoperis? Dvs. doriti sa schimbati invelitoarea acoperisului numai pe o parte din intregul acoperis?
In functie de felul in care este construit imobilului, primaria va dispune prin certificatul de urbanism necesitatea acordului scris al coproprietarului.
In cazul in care acest acoperis deserveste si unitatea lui individuala, avand parti comune cu proprietatea dvs. individuala, atunci cheltuielile privind intretinerea, modernizarea, consolidarea etc. a acoperisului cad in sarcina tuturor proprietarilor.
In cazul in care proprietarii nu sunt inscrisi intr-o asociatie de proprietari care sa ii poata obliga la suportarea cheltuielilor comune, va ramane doar calea instantei de judecata.
Buna ziua, sunt 2 case cu acoperisuri diferite cu perete calcan cum ai spus. Eu vreau sa schimb doar acoperisul casei mele.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
cozzmyn86, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci e simplu, e evident ca nu este necesar acordul vecinului, nici schimbarea altui acoperis care deserveste un imobil la care nu aveti drept de proprietate.
Asteptati certificatul de urbanism. Daca va impune ceva ce nu este obligatoriu prin lege, va trebui sa faceti adresa catre primarie sa renunte la ce au solicitat, in caz contrar va trebui sa atacati legalitatea certificatului la instanta de contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul lucia58 lucia58 Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.ocuiesc in casa parinilor mei care sunt decedati ,casa cand a fost cumparata de parintii mei avea unul din pereti comun cu un ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru reparare acoperis cand se schima materialele lawyer2016 lawyer2016 În cazul unui bloc vechi (construit în 1966) pentru care izolaţia acoperișului s-a realizat cu bitum (smoală) la momentul respectiv, în cazul în care se ... (vezi toată discuția)
Acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare aprepe aprepe Detin o casa veche, 1937, situata pe una din laturile terenului, pe hotarul dintre mine si vecinul din spatele casei mele, pe calcan. Am obtinut Certif, de ... (vezi toată discuția)