avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... EXPERT PROBLEMA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

EXPERT PROBLEMA

Buna seara,problema pe care o am este cu un expert topo .Am avut un proces de granituire cu un vecin pe care l-am pierdut din cauza INCORECTITUDINII ( domnului )expert .X-( la fond . Eu cu acest ( domn) trebuie sa ma lamuresc pe cai LEGALE ,dar nu stiu de unde si cum sa incep.Va rog sa-mi spuneti ce am de facut. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 22:37, 26 Aprilie 2010
Buna seara!
Pentru a primi un sfata cred ca ar trebui sa aratati in ce consta incorectitudinea acestui expert?
Cand s-a dispus incuvintarea efectuarii expertizei dvs. ati solicitat admiterea unui expert parte pentru dvs.?
La depunerea raportului de expertiza ati formulat obiectiuni la neclaritatile pe care sustineti ca le aveti acum?

Vedeti, probabil daca aveati un aparator poate nu ajungeati acum sa va intrebati cum sa-i demontati pretinsele greseli intentionate facute de expert.
Dar.....
Deci in functie de ce considerati dvs. ca expertul ar fi prezentat o situatie neconforma realitatii sau cum considerati ca ar fi favorizat cealalta parte, va va veni un raspuns pe forum...
Buna ziua dnl. av.Radusava, ati pus problema foarte ORDONAT si multumesc pentru interes.
1. Nu ,expert parte nu am pus,avind incredere in cel numit de judecatorie.
2. Am formulat obiectiuni la raport aratind anormalitatea din expertiza.
3. Am avut aparator,care a luptat cu acte si vorbe dar degeaba.Sa va spun speta.
Am fost in proces de granituire cu un vecin ( mai descurcaret ).Prima lui reclamatie a fost la primarie,au venit oamenii la mine, au masurat,si sunt cu toate laturile mele la mine in curte.Urmatorul pas al lui a fost tribunalul si uitati unde am ajuns.Pentru a va edifica mai bine eu am urmatoarele laturi din ACTE, 80 .00ml. 16.60 ml. 82 ml. 18 00 ml. ]masuratoarea PRIMARIEI, (la reclamatie ) 78.70 ml. 16.15 ml. 79 ml. 17.80 ml. si masuratoarea expertului a fost :
78.86 ml. 16.21 ml. 81.84 ml.17.84 ml.
Cu aceste laturi spuneti dvs.cum am putut EU sa ma suprapun peste EL si nu invers.Se vede clar cum spuneam ca eu am toate laturile la mine in curte.
EXPERTUL arata ca eu vin peste el cu 10 mp.Acum sunt convinsa ca avind situatia in fata imi veti spune cum sa procedez sa-l trag la raspundere pe ( dumnealui) Multumesc din nou pentru raspuns
Buna seara ,din nou.Am uitat in mesajul anterior sa subliniez ca Vecinul meu are laturile mai MARI in EXPERTIZA decit in Cadastru si cu toate astea expertul il AVANTAJEAZA clar.Deci eu doresc sa stiu in baza carei legi, articol ...il pot trage la raspundere eventual sa-l dau in ( judecata ). Nu cred ca ( a gresit numai cu mine )
"Experti "ca el trebuiesc opriti. Doresc sa stiu ce traseu trebuie urmat cu acest ......
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.:vishenka:
Puteti sa-i faceti plangere pentru marturie mincinoasa. (a se vedea art. din Codul penal). Adica raportul facut de acesta (masuratorile) nu sunt in concordanta cu realitatea.
Politistul de caz, care va cerceta dosarul, va dispune efectuarea unui alt raport de expertiza (pe banii dvs.). Daca se va dovedi ca expertul nu a fost corect, mai ales ca nu a tinut cont de cadatru -care era pentru el un punct de plecare, adica un reper, acesta va raspunde penal si pecuniar daca va constituiti ca parte civila impotriva acestuia cu o anumita suma de bani pe care trebuie sa o justificati instantei de judecata.
Mai mult, solutia va va ajuta la exercitarea unei cai de atac pentru schimbarea solutiei in favoarea dvs.
Succes!
Domnule av.Radusava,multumesc foarte mult pentru raspuns.Deci eu trebuie sa-l reclam.La politie sau la parchet???.Chiar nu stiu. Va rog o indrumare.:(

Alte discuții în legătură

Parte in expertiza rodica321 rodica321 Daca x si y sunt cele doua parti implicate intr-o expertiza judiciara, care este dezavantajul partii x daca partea y plateste jumatate din taxa expertizei? (vezi toată discuția)
Granituirea lucian100 lucian100 buna sunt in proces cu vecini mei de granituire expertul care a fost desemnat de judecatorie a fost la masurat si pe mine nu ma citat sa fiu la fata locului ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica mikaella_radu mikaella_radu Buna ziua, Ne aflăm într-un proces de granituire, si conform expertizei efectuată de tribunal( efectuata de un singur expert, asa a dispus tribunalul), ... (vezi toată discuția)