avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie minor

in ianuarie 2009 am depus actele de divort.am un copil de 11 ani cu fostul meu sot.la dosar am adus amandoi adeverinte de venit, el a adus actele societatii unde era unic administrator, societate care acum este in faliment.am terminat divortul in mai 2009, copilul mi-a fost incredintat iar fostului sot i s-a stabilit o pensie de 1243 lei, conform actelor contabile ale firmei aduse la dosar.in august 2009 fostul sot a facut apel, contestand pensia alimentara. din mai 2009 acesta s-a angajat(nu a avut carte de munca pana atunci) si a adus la dosar adeverinta de venit de la locul de munca. adeverinta continea doar salariul(cca 1800 lei) nu si dividetentele. in urma actelor depuse s-a diminuat pensia alimentara la 394 lei, de la data introducerii actiunii, adica ianuarie 2009. este corect calculata? ca oricum din ianuarie 2009 el nu a platit nimic pana acum.
Cel mai recent răspuns: stefi_gv , utilizator 13:04, 22 Aprilie 2010
In ordinul de poprire se trece cuantumul stabilit de instanta, iar plata se va face "incepand cu data de......ianuarie 2009 pana ajungerea la zi si in continuare".
Pensia se stabileste in functie de veniturile celui ce o plateste si nevoile minorului. Deci, daca veniturile lui au scazut si pensia s-a diminuat.
venitul lui la divort cand a cerut copilul...erau actele firmei, cf carora i s-a stabilit 1243 lei pensia alimentara. cand a pierdut incredintarea copilului a facut apel, ca e mare pensia alimentara si a adus o adeverinta de sal, cu un sal de cca 1800 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil liviaspirea liviaspirea Buna ziua, sunt divortata din anul 2009, si am custodia definitiva si irevocabila in ceea ce priveste minorul in varsta de 6 ani. Tin sa mentionez ca din 2009 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentarã Cristian Marian Cristian Marian Proces de partaj. Copilul îmi este încredințat mie. În timpul divorțului, fosta soție a adus o adeverință de salar pe 6 luni cu 1500 ... (vezi toată discuția)
pensia alimentara data pe jumatate de mai bine de un an lelia20052006 lelia20052006 In urma divortului din aprilie 2006 s-a hotarat incredintarea minorelor mie, ca mama, si acordarea de catre fostul sot, tatal copiilor, a unei pensii ... (vezi toată discuția)