avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... TERMEN DE REABILITARE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

TERMEN DE REABILITARE

BUNA ZIUA !

ma intereseaza daca am avut o condamnare de 3,6 ani, iar termenul de reabilitare este indeplinit dar nu am facut o cerere de reabilitare .
in prezent am pe rol un dosar penal ... va rog sa imi spuneti daca voi fi judecat ca recidivist sau sunt considerat reabilitat.

multumesc !
Daca cele afirmate de dvs.sunt reale, nici procurorul ,nici instanta,nu va vor retine starea de recidiva postcondamnatorie ,prev.de art.37 lit.b c.,pen.
Acestia vor constata doar ca ati mai fost condamnat anterior(cu antecedente penale) dar si acest fapt va conta,evident mai putin,la dozarea pedepsei.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Daca s-a implinit termenul de reabilitare, recidiva nu poate fi retinuta ( ne spune art 38 din Codul penal).
Altminteri , suntem in prezenta unei forme a recidivei , cea postcondamnatorie, si , chiar scurs termenul prevazut de lege pentru a inlatura consecintele ce au decurs din sanctionarea dumneavoastra, nu veti mai fi reabilitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala,reabilitata de drept,mai este considerata antecedent penal? mozart mozart As dori sa stiu daca ma pot inscrie la examenul pt admiterea la Institutul Nat.al Magistraturii,daca am avut o amenda penala...pt care a intervenit intre timp ... (vezi toată discuția)
Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)
Despre condamnare art 257 cp cu aplicarea art.41.cp Gabriel Pop Gabriel Pop buna.Am un prieten care a fost condamnat in baza art. 257 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pena si s-a dispus condamnarea inculpatului la o ... (vezi toată discuția)