avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despre condamnare art 257 cp cu aplicarea art.41.cp
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Despre condamnare art 257 cp cu aplicarea art.41.cp

buna.Am un prieten care a fost condamnat in baza art. 257 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pena si s-a dispus condamnarea inculpatului la o pedeapsă principală de 2 ani şi 6 luni închisoare în regim privativ de libertate . Intrebarea este.: sub acelasi art.prevazute mai sus,fata de un alt inculpat care a fost condamnat la 2 ani si 6 luni insa cu suspendare avand un prejudiciu de zece ori mai mare fata de prejudiciu cauzat de prietenul meu..care a fost condamnat in baza acelueasi art de mai sus..Stau si mi pun intrebarea de ce nu este egala legea pentru toata lumea.
M ai aduc la cunostinta ca prietenul meu a suferit cu mult timp in urma o condamnare dupa care a fost reabilitat de drept si de atunci pana in prezent nu mai suferise nici o condamnare definitiva. sa stea la baza condamnarii cu executare Circumstantele atenuante? sau ce pot sta in prezenta condamnare cu executare? Intradevar Tribunalul la condamnat la 4 ani in baza recidivei art.37 lit.b si Curtea de Apel a schimbat incadrarea condamnarii eliminand art 37 lit.b si a ramas la 2 ani si 6 luni cu executare.S a facut recurs la C.C.S.J si sper ca va avea noroc sa i se dea o condamnare cu suspendare sau achitarea acestuia mai ales ca nu este o persoana publica.A recurs la aceasta metoda rewgretabila in scopul de a si recupera o datoria mai veche a denuntatorului.Rog scuze pentru eventualele greseli si astept un raspuns.Cu respct Gabriel.
Instanta apreciaza daca raportat la circumstantele personale in functie si de antecedentele penale daca scopul pedepsei poate fi atins prin suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre art.37.lit.b urmat de o noua condamnare dupa reabilitarea de drept si altele. Gabriel Pop Gabriel Pop Buna.Am o nelamurire cu privire la recidiva PostExecutorie,casarea in totalitate a unei unei setinte cu dispozitia Rejudecarii si a Reabilitarii de drept cat ... (vezi toată discuția)
Ce va urma? alinaali alinaali Solutia pe scurt: HOTÃRÂRE 29.10.2013 În baza art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 cu aplicarea art. 3201 alin 7 C.p.p. şi art. 37 lit. b C.pen, ... (vezi toată discuția)
Ce spune in sentinta? AlinaTinaMircea AlinaTinaMircea Poate sa imi explice si mie cineva mai pe intelesul meu? Solutie: Respinge cererile de reţinere a ... (vezi toată discuția)