Lichidatorul formuleaza cerere pt. stabilirea raspunderii personale in care sustine in fals (fapt usor de demonstat cu inscrisuri) ca nu a fost inregistrata la orc modificarea intervenita la statutul societatii, respectiv schimbarea sediului social. Piritul(fostul administrator al sc) depune inscrisul doveditor, respectiv Incheierea de inscriere mentiuni , din care reiese fara echivoc ca mentiunea a fost facuta la orc.
Instanta nu se pronunta pe acest inscris.
Mai mult, lichidatorul cere instantei stabilirea raspunderii personale a fostului administrator al sc prezumind refuzul prezentarii evidentei contabile. Or, lichidatorul nu a cerut niciodata fostului administrator al sc actele contabile.
Se poate prezuma refuzul ? Acesta nu trebuie sa fie explicit ?
daca prin sentita de pornire a procedurii i sa pus in vedere sa depune actele la sediul lichidatorului pana la data x... simpla neprezentare a lor se ia refuz....atentie in procedura insolventei cu comunicarile .......se pot face si prin afisare......
este un dosar mai vechi care s-a judecat potrivit lg:64/95, sentinta a fost casata si trimisa spre rejudecare.
debitorul nu a fost cautat de lichidator, nu a primit nici o comunicare, nici o citatie, la sediul societatii aflindu-se deja alta societate care a inchiriat spatiul respectiv.
deci nu s-a deplasat in teren, nu a cerut informatii despre administrator, nu a incercat sa-l identifice cu ajutorul politiei...nimic.
mai mult, lichidatorul a avut posibilitatea , tot potrivit obligatiilor stabilite de legea 64/95, sa introduca actiune pt. constatarea nulitatii absolute a actului aditional (cedarea de parti sociale altui administrator, care a cumparat prin act notarial activul si pasivul societatii), dar nu a facut-o.
alex, esti sigur ca ai citit topicul cu atentie?:D
ce treaba are aga cu ...refuzul prezumat...cu atributiile lichidatorului/administratorului judiciar...cu pasivitatea lichidatorului in dosarul in care a fost numit?#-o
...si nu cred ca intrebarea mea este asa subtila incit sa nu o intelegi!!!:D