avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... plec cu masina prin Europa..asigurare medicala e ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

plec cu masina prin Europa..asigurare medicala e obligatorie

plec cu masina prin Europa.
Asigurare medicala e obligatorie? pentru toate persoanele care ma vor insoti?

e vreo conventie incheiata cu Romania, precum ca asigurarea din Romania e valabila in alte tari? imi puteti spune si mie textul...m-ar interesa care sunt aceste tari.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 10:14, 23 Aprilie 2010
In cele mai multe dintre statele europene asigurarea medicala nu mai este obligatorie, motiv pentru care nu este solicitata nici de autoritatile de frontiera.
In schimb o asigurare este utila in orice imprejurare.

Cel mai bine ar fi daca ati avea card european de asigurari de sanatate (eliberat de casa de asigurari de sanatate de care apartineti) pentru ca acesta va confera dreptul la prestatii medicale necesare in cadrul unei sederi temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene.
Asigurarea medicala din Romania nu e valabila in alta tara.
Nici cea de calatorie nu e obligatorie, dar e bine sa o faceti. Costa foarte putin. Am dat 20 ron pt o saptamana/pers. intr-o tara araba ( care e in zona B si e mai scump).
Sfatul cu privire la cardul de sanatate dat de unul din consultanti este f.util, la fel ca si cel referitor la asigurarea medicala pt .calatorie care, chiar daca nu este obligatorie este foarte utila si f.ieftina. Va sfatuiesc sa apelati la cele doua modalitati : prima pt dv. si a doua pt ceilalti ocupanti daca acestia nu au cum sa-si procure cardul de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)
Victima a unui accident-asigurari medicale in ue nicu73 nicu73 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Sunt angajat la o firma din Suedia cu contract permanent de munca unde platesc toate taxele si ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala bodo gabriella bodo gabriella dorim sa ne interesam cam la cat s-ar ridica o asigurare medicala pt 2 adulti care urmeaza sa se deplaseze pt munca in UK pt un an de zile. Si in cazul in care ... (vezi toată discuția)