avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand se prescrie o amenda contraventionala?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand se prescrie o amenda contraventionala?

De la circa financiara a-m fost sunat ca am o amenda neplatita din anul 2005 data de politia circulatie.
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 11:24, 22 Aprilie 2010
Codul de procedura fiscala prevede :
ART. 131
Inceperea termenului de prescriptie
(1) Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
(2) Termenul de prescriptie prevazut la alin. (1) se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale
Prin urmare....
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda Adycristina Adycristina O amenda contraventionala din anul 2005 se prescrie.Daca persoana nu a semnat nimic de la adm.locala. (vezi toată discuția)
Instintare plata - amenda 2005(platita) draguelena draguelena Mi-a venit o instintare de plata pentru o amenda primita in 2005. Patronul care il aveam atunci a platit-o.Eu fiind gestionar , am primit amenda pe persoana nu ... (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara ContSters126873 ContSters126873 buna dimi la cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara??(si nu numai dsp,dsv ,finante etc) (vezi toată discuția)