avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de boala

Buna ziua,
Am rugamintea de a fi lamurit in urmatoarea problema.
In august 2009 am suferit un infarct miocardic.Dupa aproape o luna de spitalizare am fost operat de BY-PASS (aortocoronarian) la doua artere coronare.De atunci ma aflu in concediu medical ,in speranta ca ma voi reface si voi fi apt pentru a-mi relua activitatea (lucrez in domeniul bancar).Pana acum am totalizat ~250 zile CM si nu ma simt in stare sa-mi reiau activitatea , de altfel si medicul curant imi recomanda pensionarea.
In acest caz eu trebuie sa ma prezint la servici sa predau gestiunea si sa imi fac lichidarea situatie in care trebuie sa fiu pontat ca fiind prezent .
Intrebarea mea este : mai ma pot pensiona daca nu mai figurez ca fiind angajat si implicit nemaifiind nici in concediu medical ? daca , da in ce conditii si daca sunt dezavantaje.
Mentionez ca am varsta de 47 ani si o vechime de 27 ani si sapte luni din care 22 ani in domeniul bancar.
Cel mai recent răspuns: nelu_63 , utilizator 12:17, 22 Aprilie 2010
1. Puteti sa va prezentati la serviciu sa predati gestiunea si sa rezolvati si celelalte probleme fara a intrerupe concediul medical.
2. Nu trebuie sa fiti pontat si platit o zi-doua in care va rezolvati problemele.
3. Comisia de expertiza medicala de pe langa Casa de Pensii este cea care hotaraste daca si cu ce data va propune la pensie pentru invaliditate, indiferent de numarul de zile de concediu medical sau de vechimea in munca.
Va trebui mai intatai sa obtineti decizia comisiei de expertiza medicala a capacitatii de munca prin care vi se propune pensionare. Cu ea va prezentati la firma care va intocmi dosarul de pensionare. Cand va sosi decizia de la casa de pensii cim va inceta si incepeti procedura de lichidare cu firma.
Va multumesc foarte mult pt. raspunsuri. Ideea este ca daca plec prin preaviz pot sa beneficiez de cateva salarii compensatorii.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala mihaela dumi mihaela dumi Va rog sa-mi spuneti:Ma pot pensiona pe caz de boala si cat ar fi pensia daca: Sunt nascuta in 18.02.1959 sunt operata la inima de by-pass in luna oct 2009, ... (vezi toată discuția)
Propunere pentru pensie de invaliditate mihaela.ion mihaela.ion Buna ziua, Am fost azi la medicul de expertiza a capacității de munca pentru a-mi relua pensia de invaliditate pe care am sistat-o in 2020 pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala ContSters299695 ContSters299695 Buna ziua.As dori sa stiu ca dupa ce am fost incadrata in grad de invaliditate de comisia de expertiza ce trebuie sa fac ? Mentionez ca in prezent sunt ... (vezi toată discuția)