avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces divort

buna ziua
am aflat ca sotul reclamant va fi in imposibilitate de a se prezenta la proces. daca nu ii va putea face imputernicire avocatei sale pt reprezentare, cum pot evita suspendarea sau respingerea dosarului?
daca depun din timp cerere reconventionala( inca nu stiu daca e ceva sa nu-mi convina din cererea lui, ca nu am primit citatia inca) si devin parat- reclamant, putem continua?
multumesc
Da.Depuneti cerere reconventionala.
Avocat nu il poate reprezenta in divort decat daca e cu resedinta in alta tara sau inchis...divortul e o actiune personala.depuneti cerere reconventionala si nu mai e obligatoriu sa se prezinte el, ci dvs.
1. Daca reclamantul nu se prezinta in procesul de divort si nu este incident unul din cazurile in care acesta poate fi reprezentat, degeaba are avocat pentru ca aceasta nu-l va scuti de la aplicarea sanctiunii in cazul in care lipsa sa este nemotivata, respectiv: respingerea cererii ca nesustinuta.
2. Daca dv. veti depune cerere reconevntionala la cererea de divort a reclamantului, si va prezentati doar dv. la termenul de judecata, sanctiunea aplicata reclamantului va fi cea mentionata la punctul 1, in conditiile aratate, ramanand de solutionat, ca cerere principala, cererea dv. de divort.
3. Daca nu veti depune cerere reconventionala, in cazul 1 actiunea se va respinge. ;)
are motive temeinice pt neprezentare, dar nu stiu daca pana la data fixata are posibilitatea de a-si imputernici avocatul pt reprezentare ( momentan cred ca are contract de asistenta)
daca depun cerere reconventionala arat si motivele lui de neprezentare, cum ramane cu cererea lui?
daca ramane pe rol cererea mea si a lui se respinge, avocatul lui se mai prezinta?
daca nu depun reconventionala, cererea lui se respinge, am posibilitatea sa ridic eu certificatul de casatorie, in conditiile in care nu eu am depus actele?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o nelamurire intr un divort daca reclamatul ... emmaemr emmaemr Buna ziua! Am si eu o nelamurire intr un divort daca reclamatul la prima chemare s-a prezentat in instanta, la a doua chemare nu s-a mai prezentat si au zis ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la primul termen divort reclamantul poate fi reprezentat ... Angela Manu Angela Manu buna ziua la primul termen divort reclamantul poate fi reprezentat de avocat prin imputernicire avocatiala fara a se mai prezenta personal in instanta? Nu ... (vezi toată discuția)