in urma introducerii unui nou program la ajps-uri,nu am mai primit alocatia copilului.Cei de la IF mi-au spus ca nu mai figureaza la ei,ci la DB. Am luat legatura acolo, si cu cnp copilului meu figureaza alt copil.Ce trebuie sa fac ptr a intra in posesia sumei restante dar mai ales ptr a se recunoaste corectitudinea cnp-ului.Multumesc!
Buna ziua ! CNP este unic , in cazul dvs. fiind o eroare a angajatului care a introdus datele in program si , de aceea , este normal ca acestia sa remedieze situatia .. Solicitati in scris acordarea sumelor restante , cerere la care atasati copie de pe certificatul de nastere al copilului . Daca nu vor da curs cererii va adresati instantei de judecata .
Dintr-o eroare a serviciului de evidenta populatiei a sectorului 2, acelasi CNP a fost atribuit la 2 copii (nu este vorba de o eroare de tastare a unui functionar). Unul dintre ei figureaza acum in plata in DB (cunosc speta, pentru ca dosarul celui din IF este depus la mine la primarie). Am luat legatura cu sectorul 2, care ne-a comunicat ca CNP-ul corect este cel atribuit copilului din IF. Cand i-am intrebat :"si cu DB ce facem?" ne-au comunicat ca noi trebuie sa le transmitem numele, prenumele, data naterii, numele si prenumele parintilor, precum si o copie a certificatului de nastere a copilului din DB. Acum, de unde sa luam noi acele solicitate de sectorul 2, este alta poveste... Si eu astept "sugestii si reclamatii"...#-o
Acum am inteles despre ce este vorba , despre o greseala a serviciului de stare civila care a atribuit acelasi CNP la 2 persoane diferite . Urmeaza ca primul certificat de nastere eliberat copilului din IF sa ramana cu acel CNP iar cel de al doilea certificat emis la cel deal doilea copil din DB sa fie anulat si sa i se elibereze altul nou vand CNP corect trecut (altul decat cel initial) .
Avand in vedere aceasta situatie :
1.@kyandra tocmai ati gasit persoana (@stanculescu cristian) de la care sa cereti actele pe care sect. 2 vi le solicita .
2. @stanculescu cristian , luati legatura cu serviciul de stare civila al primariei sect. 2 care a emis CNP-ul gresit , comunicati-le eroarea , acestia urmand a face demersurile intrarii in legalitate .
3. unul din parintii copilului al carui CNP este gresit inscris in actul de nastere trebuie sa se prezinte urgent la serviciul de stare civila sect. 2 cu actul de nastere pt. a fi anulat si pt. eliberarea altuia avand inscris CNP corect Insa va dura pt ca trebuie emisa hotarare judecatoreasca in acest sens) .
In masura in care nu se mai pot acorda retroactiv sumele de bani cuvenite trebuie actionat in instanta serviciul de stare civila a carui culpa exclusiva este . Art. 25 al legii nr. 119/1996 prevede - La înregistrarea naşterii, ofiţerul de stare civila atribuie si înscrie codul numeric personal, care se menţionează in certificatul de naştere, precum si in toate celelalte acte care privesc persoana in cauza. iar art. 57 (1)al aceleiasi legi Anularea, modificarea, rectificarea sau completarea actelor de stare civila si a menţiunilor înscrise pe acestea se pot face numai in temeiul unei hotărâri judecătoreşti definitive si irevocabile.
Bafta !
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Eroare cnp
Ella16
Am descoperit, ca am cnp gresit. Datele de nastere sunt corecte numai codul judetului este altul. Intamplarea a facut ca eu, coincidenta sau nu , sa ma mut ... (vezi toată discuția)