avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am certificat de calitate de mostenitor si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am certificat de calitate de mostenitor si ...

Buna ziua,
Am certificat de calitate de mostenitor dupa binicii mei( din 28.04.2006 ).Nu am intreprins inca nimic cu privire la mostenirea ce imi revine.La deschiderea succesiunii m-am prezentat eu si matusa mea, fiica bunicilor si sora tatalui meu decedat.Eu am accepta mostenirea pur si simplu, iar matusa mea ( scrie in certificatul de calitate de mostenitor ) este straina de succesiune prin neacceptare.
Doresc sa merg acum la acelasi birou notarial si sa fac demersurile legale normale pt. continuarea acestei proceduri succesorale.Cred ca in acest moment singurul care are dreptul legal sa faca ceva cu privire la acest lucru sunt eu.Nu cunosc sa existe vreun act de vanzare-cumparae, testament sau donatie cu referire la ceea ce ar trebui sa mostenesc.De aceea vreau sa stiu cum va decurge in fata notarului aceasta procedura prin care eu doresc sa cunosc ceea voi mosteni legal.Doresc sa intru in posesia intregii mosteniri, sa stiu cum stau lucrurile cu ceea ce eu stiu ca ar trebui sa fie in mostenire!

Nu cred ca m-am exprimat suficient de explicit, dar sper ca cineva va intra in dialog cu mine si vom vedea ce mai trebuie corectat.

O zi buna tuturor!

R
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:17, 22 Aprilie 2010
Aveti dreptate, mi-a scapat cand am citit enuntul lui radumn.

adutescu a scris:

Are certificat de calitate de mostenitor. Acesta se emite la acceptarea succesiunii facute in termenul de optiune succesorala, de obicei in cazurile in care nu se cunosc bunurile din masa succesorala si trebuie obtinute informatii, de exemplu de la banca despre conturile bancare ale defunctului.
Certificatul de mostenitor cuprinde masa succesorala si cotele fiecarui mostenitor. Cu care se poate intabula, intra in posesie, ridica sumele din conturi etc.
Notarul o sa se uite pe acte si o sa va spuna exact ce mai trebuie.
Nu putem sti daca va puteti folosi de institutia reductiunii daca donatarii sunt mostenitori obligati la raportul donatiilor sau nu. Iar daca nu sunt mostenitori nu sunt obligati deloc, sau daca au fost donatii cu scutire de raport.

Daca aveti mai multe date despre acestia, putem discuta.
Stimata Doamna,

Cu permisiunea Dvs. pot sa va prezint intreaga situatie intr-un mod cat mai explicit,
astept doar un ok din partea Dvs., vis-a-vis de acest aspect.
Nu vreau sa deranjez.

Cu respect,

R
Puteti folosi butonul de "Cere consultanta", sau adresa de e-mail din profilul meu de consultant, ambele vor ajunge tot la mine, si daca pot sa va fiu de folos, o sa o fac fara nici o problema.
De asemenea puteti trimite solicitari de consultanta la mai multi specialisti in drept civil, puteti sa ii selectati din catalogul consultantilor si sa alegeti din judetul dvs., ca sa primiti mai multe opinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire vmandrei vmandrei salut! ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea. matusa mea- sora mamei ... (vezi toată discuția)
Testament cu probleme ralucav54 ralucav54 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat recent. In urma cu 6 ani dansa a facut un testament prin care si-a manifestat dorinta de a-mi lasa casa ... (vezi toată discuția)
Testament cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)