Dupa decesul parintilor au ramas ca mostenitori 4 baieti. Mostenirea consta in o casa, o anexa (grajd) si curtea corespunzatoare. Doi dintre mostenitori locuiesc in casa parinteasca, ceilalti 2 au locuinte separate. In urma unei actiuni judecatoresti ramasa definitiva s-a hotarat ca cei care locuiesc in casa parinteasca sa ramana in continuare acolo urmand ca ei sa plateasca celorlalti 2 o suma de bani (sulta) stabilita in urma unei expertize a facuta de un expert autorizat .Dar ei refuza sa plateasca. Cum pot ceilalti sa intre in posesia mostenirii (suma de bani) ? Ce modalitate legala exista pentru a fi constransi sa plateasca? Mentionez ca in urma expertizei au fost intocmite mai multe variante de lotizare iar cea in care se atribuie celor 2 (care locuiesc in casa) bunurile in natura iar celorlalti sume de bani ( varianta care a ramas definitiva) a fost cea pe care ei au dorit-o si au cerut-o in timpul procesului.
Am uitat sa specific ca nu e vorba de vreo suma mare 23000 lei(230 milioana vechi). In acest timp ei continua sa stea in casa ( profita de mostenire) timp in care suma celorlalti se devalorizeaza continuu.
Nu mai pot plati in rate daca exista o hotarare judecatoreasca def. si irevoc. care ii obliga la plata integrala. Puteau cere asta in cadrul procesului de partaj.
In rest, va recomand sa va grabiti ca se va devaloriza suma si mai mult.
Sau puteti sa discutati cu ei inainte de a incepe procedura de executare silita sa le explicati ca pot pierde casa daca nu platesc amiabil.
Plata sultelor
ion luca c
In urma unei hotarari judecatorestidefinitive si irevocabile ,unul din trei mostenitori a fost obligat sa vanda suprafata de teren care a fost subiectul ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta
ionut c
Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)