Buna ziua,
In urma procesului de partaj (2006) fostul meu sot trebuia sa imi plateasca o suma de bani ptr renovarile facute in ap in care am locuit (proprietate a mamei lui). Acest lucru nu s-a intamplat nici pana azi. Ce as putea face. Mentionez ca nu stiu daca la data actuala lucreaza cu carte de munca sau cu colaborare .
Multumesc
Daca hotararea de partaj a ramas definitiva si irevocabila, o investiti cu titlu executoriu si va adresati unui executor judecatoresc.
Dar atentie, sa nu treaca 3 ani de la data cand puteati cere datoria, pentru ca se va prescrie si nu mai vedeti nimic.
datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu, nu puteti recupera ce e mai vechi.
uitati-va de cand e hotararea jud sau in ce termen trebuie sa achite fostul sot sulta. daca nu au trecut inca cei 3 ani, il puteti executa silit, mergeti cu acea hot la un executor
Teoretic sa va adresati unui executor judecatoresc cu sentinta prin care sotul a fost obligat la plata, investita cu formula executorie.
Practic insa, dreptul dvs. de a cere executarea silita a sotului s-a prescris, daca sentinta a ramas definitiva si irevocabila in 2006, asa cum ati aratat.