avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare debite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare debite

Buna ziua,
In urma procesului de partaj (2006) fostul meu sot trebuia sa imi plateasca o suma de bani ptr renovarile facute in ap in care am locuit (proprietate a mamei lui). Acest lucru nu s-a intamplat nici pana azi. Ce as putea face. Mentionez ca nu stiu daca la data actuala lucreaza cu carte de munca sau cu colaborare .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Delia Chirila , Avocat 14:34, 18 Februarie 2011
Daca hotararea de partaj a ramas definitiva si irevocabila, o investiti cu titlu executoriu si va adresati unui executor judecatoresc.
Dar atentie, sa nu treaca 3 ani de la data cand puteati cere datoria, pentru ca se va prescrie si nu mai vedeti nimic.
datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu, nu puteti recupera ce e mai vechi.
uitati-va de cand e hotararea jud sau in ce termen trebuie sa achite fostul sot sulta. daca nu au trecut inca cei 3 ani, il puteti executa silit, mergeti cu acea hot la un executor
Teoretic sa va adresati unui executor judecatoresc cu sentinta prin care sotul a fost obligat la plata, investita cu formula executorie.
Practic insa, dreptul dvs. de a cere executarea silita a sotului s-a prescris, daca sentinta a ramas definitiva si irevocabila in 2006, asa cum ati aratat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj!!! viorel2011 viorel2011 in urma unui proces de partaj, s a hotărât ca fosta soție sa mi plătească o anumita suma de bani sulta reprezentând 25 la suta ... (vezi toată discuția)
Plata sultei fara termen simona nicoleta simona nicoleta buna ziua!in noiembrie 2007, in urma unui proces ex concubinul meu a primit in 50%din apartamentul meu(cumparat pe numele meu) cu obligatia la lpata sultei X ... (vezi toată discuția)
Recuperare sulta ContSters141803 ContSters141803 am o sentinta definitiva si irevocabila prin care fosta sotie trebuie sa imi plateasca 6400euro partea mea din casa.ea nu vrea sa imi dea banii .momentan sta ... (vezi toată discuția)