avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata sultei fara termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata sultei fara termen

buna ziua!in noiembrie 2007, in urma unui proces ex concubinul meu a primit in 50%din apartamentul meu(cumparat pe numele meu) cu obligatia la lpata sultei X catre mine, nespecificandu se nici un termen al acesteia.i s a acordat in intregime apartamentul deoarece avea in intretinere pe fiica noasta, ca drept locativ pentru amandoi.plata nu a fost facuta in tot acest timp,deci apartamentul apare intabulat pe numele meu , la finante pe numele meu. toate datoriile apar pe numele meu, datorii care se ridica la cateva sute de milioane.am fost data (eu)in judecata pentru neplata datoriilor.impozitele pe apartament apar pe numele meu..ce pot face . act de proprietate nu detin , este la el.. nu am nici un act care sa ateste ca eu sunt proprietar. as vrea sa l vand si sa achit toate restantele dar el nu este de acord.
cum se poate ca instanta judecatoreasca sa i dea apartamentul in intregime , sa l oblige la plata sultei.... si el sa ma inglobeze in datorii. inteleg ca pe piata imobiliara acum apartamentul nu mai are valoarea x , are valoarea y sa zicem, as fi de acord sa primesc valoarea y minus jumatate din datoriile la acea ora .. numai sa stiu ca nu am restante..dar daca el nu este de acord .. trage de timp
ce ma sfatuiti sa fac? multmesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
simona nicoleta , utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Musat , Avocat 13:43, 10 Iunie 2009
citez din sentinta:,,instanta dispune incetatrea comunitatii de bunuri a partilor prin atribuirea apartamentului in intregime si in natura reclamantului, pe care il obliga la plata sultei cuvenite paratei de x euro.cum parata locuieste in republica.. in lipsa din tara apartamentul poate fi utilizat in scop locativ impreuna cu fiica lor.ia act de renuntarea reclamantului la cheltuielile de judecata efectuate in cauza,,cum el nu a facut plata , nu l a putut trece pe rolul lui, la asociatia de locatari la fel .. de aceea apare pe numele meu. cu toate ca nu locuiesc acolo ,as fi de acord cu plata jumatatii de datorii(acumulate).nu stiu ce sa fac , sunt disperata!ajutati ma va rog!
Nu aveti nevoie de nici un act de proprietate al locuintei si, chiar daca l-ati avea, nu v-ar folosi la nimic deoarece, conform hotararii judecatoresti, apartamentul a fost atribuit in natura domnului, acesta devenind proprietar de drept. Dumneavoastra nu mai sunteti proprietar din noiembrie 2007.
In doi ani (2007 - 2009) nu se aduna datorii de sute de milioane la impozitul pe apartament si intretinerea de la asociatie. Probabil ca datoriile nu au fost platite de mai multi ani, perioada in care ati fost coproprietari, situatie in care ar trebui sa contribuiti si dv la plat acestora.
Daca nu ati primit sulta stipulata in hotarare, investiti hotararea cu formula executorie si mergeti la un executor judecatoresc pentru demararea procedurilor de executare silita. Aveti la disopzitie 3 ani de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii sa va recuperati suma.
stimata doamna ... cand am plecat din tara am achitat toate datoriile la impozite .. acum apar acolo cu 15 milioane datorii pt impozite apartament, 15 milioane datorii impozite masina .... io nu locuiesc acolo de 3 ani .. masina .. i am fct procura sa o poata vanda n lipsa mea .. a vandut o dar n a facut acte de vanzare- cumparare si banuiesc ca toate amenzile vin pe numele meu. asociatia de locatari m a dat in judecata pt 80 milioane de lei .. printre care 40 miliane dobanzi, io nu apar la finante cu datorii de la societatea mea ca le am platit cand am inchis o .. el apare pe adresa aia cu 40 mil... i a venit casa asig de sanatate din urma 25 milioane pe adresa asta... asa se ridica peste 100. si .. in fiecare zi dobanzi de 2% din valoarea di acea zi
m_ella205 are dreptate nu aveati cum sa acumulati datorii asa de mari doar ptr. impozite si oricum celelalte sume de care vorbiti nu prea au legatura cu imobilul in cauza dupa cate imi dau seama... In orice caz, pentru a primi sulta este nevoie sa faceti forme de executare asa cum vi s-a explicat deja.
eu si fostul concubin nu am fost niciodata coproprietari. apartamentul a fost cumparat in 2001 , pe numele meu ,dar din 1993noi am intretinut relatia de concubinaj.a adus probe la dosar cum noi doi am avut relatii concubinaj pina in 2006.eu fiind unicul proprietar , datoriile apar pe numele meu.si din sulta mea le-as plati pe toate acumulate numai sa scap!multumesc de sfaturi!
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
simona nicoleta , utilizator

Alte discuții în legătură

Atitudinea asociatiei a fost corecta? criscrisan96 criscrisan96 Buna ziua.Sunt proprietara unui apartament preluat in urma unei hotariri judecatoresti din luna septembrie 2010.Fostul sot nu si-a ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic zmaranda zmaranda In urma unei hotarari judecatoresti ,,definitiva si irevocabila,, am castigat apartamentul, fostului sot i-a revenit o sulta din partea mea.Pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)