avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sfat juridic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sfat juridic

In urma unei hotarari judecatoresti ,,definitiva si irevocabila,, am castigat apartamentul, fostului sot i-a revenit o sulta din partea mea.Pentru ca nu am avut acea suma ceruta destul de repede de respectivul ( 5zile) am fost executata silit pierzand casa.Actul de ajudecare a fost semnat eu parasind apartamentul.Intrebarea mea este: Semnandu-se actul de adjudecare fara ca noul proprietar sa ceara de la asociatia de proprietari datoriile mele mai sunt obligata eu la plata acelor sume restante, ma mai poate da in judecata?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:16, 13 Ianuarie 2010
Din punct de vedere al asociatiei de proprietari nu are importanta cine achita datoriile la cotele de intretinere, noul sau vechiul proprietar.
Problema Dv. tine strict de domeniul dreptului civil, sectiune unde era bine sa fi adresat intrebarea.
ati fost executata silit in scopul recuperarii unor obligatii de plata pe care nu le-ati putut onora ca atare nu mai puteti fi pusa la plata a doua oara-prin executarea silita recuperindu-se datoriile dvs
Datoriile catre asociatia de proprietari sunt ale fostului proprietar. Acesta poate fi urmarit pentru a-si achita datoriile si dupa vanzarea apartamentului.
Asociatia trebuia sa faca demersuri sa-si recupereze banii chiar in timpul executarii silite.
Daca apartamentul s-a vandut prin intermediul executorului, cumparatorul a achitat o suma de bani. Aceasta suma probabil ca s-a impartit fostilor proprietari.
Este posibil ca noul proprietar sa fi cumparat apartamentul si sa se fi angajat sa achite datoriile la asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste datoriile apartamentului adjudecat la licitatie? scolceag scolceag Am achizitionat un apartament prin intermediul executorului judecatoresc. Apartamentul a apartinut unei persoane care nu a mai putut si nici nu a mai vrut ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit - mediere cu asociatia dtztz dtztz Buna ziua! Am achizitionat un ap scos la licitatie si am si intrat in posesie. Am dus la Asociatia de Proprietari, actul de proprietate (Actul de ... (vezi toată discuția)
Executare silitã apartament ipotecat cu cheltuieli de întreținere restante Patrick_ Patrick_ M-ar interesa părerea D-voastră cu privire la interpretarea prevederilor art. 20 din Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea ... (vezi toată discuția)