avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate afla daca s-a intocmit certificatul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate afla daca s-a intocmit certificatul de succesiune din alta parte decat de la cei care au participat direct la succesiune?!!

Iata care este povestea.
Tatal meu a decedat in anul 2000. Cativa ani mai tarziu au decedat bunicii paterni. In urma buncilor au ramas in viata 3 copii (conceputi impreuna) si un al patrulea (nascut de bunica dintr-o relatie anterioara). Cei trei copii comuni au toate actele cu privire la proprietatile defunctilor bunici.
Unchii ramasi in viata nu m-au chemat sa particip la succesiune nici pe mine nici pe surorile mele.
Nu am facut notificare la notar in termen deoarece erau niste probleme legate de proprietate si am crezut ca la momentul deschiderii succesiunii nu ne vor omite.
In urma cu cateva saptamani unul din unchi m-a sunat sa-mi ceara sa merg la un notar (oricare) si sa dau declaratie cum ca nu am pretentie la mostenire (numai eu... pe surorile mele nu le-a contactat!!), aceasta fiindu-i necesar in "tribunal" pentru lamurirea problemelor de proprietate (obtinerea titlului de proprietate direct pe numele sau.. si nu pe numele bunicului).
Am refuzat sa dau respectiva declaratie deoarece eu nu cunnosct componenta mesei succesorale si i-am cerut sa ma cheme la succesiune. Toate acestea s-au facut verbal!! De atunci nu am mai avut niciun fel de dialog.
Pot afla pe alta cale daca s-a deschis succesiunea si ce anume contine aceasta?!

Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:44, 27 Februarie 2007
aici e mult prea complicat pt. a o rezolva pe net.
Problema e cine a murit primul bunicul sau bunica, pt. a vedea cine pe cine mosteneste, si dupa aceeasa se dezbata succesiunea pe tulpini:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate afla daca s-a intocmit certificatul de succesiune din alta parte decat de la cei care au participat direct la succesiune?!! ninapreda ninapreda Iata care este povestea. Tatal meu a decedat in anul 2000. Cativa ani mai tarziu au decedat bunicii paterni. In urma buncilor au ramas in viata 3 copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune - vandut din mostenire fara succesiune facuta nefiind unicul mostenitor de drept nikoleta09 nikoleta09 Buna ziua ,am si eu o problema vreau sa deschid succesiunea dupa bunicii materni bunicul a decedat in 1997 iar bunica in 2009 . Mama a decedat in 2007 ... (vezi toată discuția)
In cazul unui var decedat care nu a avut sotie si nici copii, ... AnaMiki AnaMiki In cazul unui var decedat care nu a avut sotie si nici copii, noi caveri il putem mosteni daca numai sunt in viata parintii nostri ,nici bunici? Cum se ... (vezi toată discuția)