Iata care este povestea.
Tatal meu a decedat in anul 2000. Cativa ani mai tarziu au decedat bunicii paterni. In urma buncilor au ramas in viata 3 copii (conceputi impreuna) si un al patrulea (nascut de bunica dintr-o relatie anterioara). Cei trei copii comuni au toate actele cu privire la proprietatile defunctilor bunici.
Unchii ramasi in viata nu m-au chemat sa particip la succesiune nici pe mine nici pe surorile mele.
Nu am facut notificare la notar in termen deoarece erau niste probleme legate de proprietate si am crezut ca la momentul deschiderii succesiunii nu ne vor omite.
In urma cu cateva saptamani unul din unchi m-a sunat sa-mi ceara sa merg la un notar (oricare) si sa dau declaratie cum ca nu am pretentie la mostenire (numai eu... pe surorile mele nu le-a contactat!!), aceasta fiindu-i necesar in "tribunal" pentru lamurirea problemelor de proprietate (obtinerea titlului de proprietate direct pe numele sau.. si nu pe numele bunicului).
Am refuzat sa dau respectiva declaratie deoarece eu nu cunnosct componenta mesei succesorale si i-am cerut sa ma cheme la succesiune. Toate acestea s-au facut verbal!! De atunci nu am mai avut niciun fel de dialog.
Pot afla pe alta cale daca s-a deschis succesiunea si ce anume contine aceasta?!
aici e mult prea complicat pt. a o rezolva pe net.
Problema e cine a murit primul bunicul sau bunica, pt. a vedea cine pe cine mosteneste, si dupa aceeasa se dezbata succesiunea pe tulpini:O