avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In cazul unui var decedat care nu a avut sotie si nici ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cazul unui var decedat care nu a avut sotie si nici copii, ...

In cazul unui var decedat care nu a avut sotie si nici copii, noi caveri il putem mosteni daca numai sunt in viata parintii nostri ,nici bunici? Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:57, 3 Noiembrie 2023
Trebuie sa dezbateti succesiunea după varul respectiv și sa faceți dovada ca nu mai sunt în viață rude din clasa a 2-a (părinți, frati/surori, nepoți de la frați/surori), din clasa a 3-a (bunici, unchi, mătuși, frati/surori ale bunicilor) si ca singurele rude în viața sunteți dvs, verii.
Adică se ia în considerare ca mostenitori cine trăia la data decesului varului sau la data deschiderii succesiunii?
Da.
La data decesului?

raluk0207 a scris:

Da.

Da, la data decesului.
Care ruda mai apropiata era în viața la data decesului varului respectiv, aia moștenește.
Mai departe, se dezbate moștenirea după ruda moștenitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. ... m50maria m50maria Dezbatere succesiune Vin și eu cu o întrebare ce tine de succesiune. Un văr a murit, unic fiu la părinți, necăsătorit , fără copii. Mama sa a avut 5 ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)