Am pe rol o actiune evaluabila in bani,mai exact 15.000 Ron. Anulare act si repunerea partilor in situatia anterioara. la primul termen Instanta mi-a pus in vedere sa achit taxa timbru in valoare de 28.600 Rol. Dupa legea 146/1997 se taxeaza astfel,intre 5.001 lei si 25.000 lei -411 lei+6% pt ce depaseste 5.000 lei. Asta ar insemna ca am de plata aprox. 1100 Ron. As vrea sa contest taxa de timbru la urmatorul termen cind avem proba cu interogatorii,martori...Am vreo sansa? E tardiva contestatia?.Imi poate anula actiunea ca n-am platit?.Daca renunt din cauza taxei ca fiind foarte mare(28.600 Ron)?.Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Nu puteti face contestatie la taxa de timbru, insa puteti solicita reducerea acesteia daca faceti dovada ca nu realizati venituri suficiente pt. a o achita integral.
puteti contesta cuantumul taxei de timbru. daca, completul considera ca este legala, atunci trebuie achitata, consecinta este respingerea cererii. consultati totusi un avocat care sa va indrume.