avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uite banu', nu e banu'
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uite banu', nu e banu'

Buna ziua,

Intampin o situatie putin atipica.Am cumparat un partament pentru care am achitat o anumita suma, dar din motive "financiare", in momentul in care am facut contractul la notariat, s-a declarat valoarea minima, pentru taxele mai mici.Acum trebuie sa demonstrez ca valoarea creditului pe care l-am luat ca sa achit apartamentul, conincide cu valoarea pe care am platit-o pentru apartament, dar in contract fiind trecuta valoarea minima, nu stiu cum pot demonstra.Poate proba "fostul proprietar " de la care am cumparat, care a fost valoarea real achitata a imobilului???
Cel mai recent răspuns: ContSters141118 , utilizator 16:27, 22 Aprilie 2010
nu.. doar cu inscrisuri se poate proba.. eventual vb cu un avocat care sa va invete ce sa faceti.. contra cost
Peste suma precizata in contract nu puteti dovedi cu martori..doar cu inscrisuri.
Din pacate asa se intampla...ne bucuram ca achitam taxe mai mici la notariat si apoi...nu putem dovedi ca am dat mai mult.
Mult succes.
av.M.Hornea
Proba trebuie facuta bilateral.Asa cred eu, adica trebuie sa coincida suma ceruta de vanzator, cu cea achitata de cumparator.Un alt act nu s-a facut, doar cel notarial cu valoarea minima.Cum as putea proba altfel?Un avocat poate rezolva aceasta "problema"?, contra cost, desigur, dar se poate dovedi valoarea reala?
da, se poate.. daca va duceti la un avocat istet va ajuta
Va multumesc.Prin natura meseriei un avocat trebuie sa fie istet.Cum ramane cu celelalte atribute: competent si implicat, mai ales orientat spre rezultat "in favoarea clientului".Recomandari?Mi-ar prinde bine o parere....

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare sau donatie? Ruxa Ruxa Buna ziua, Parintii sotului meu, vor sa treaca o garsoniera din proprietatea tatalui (e o mostenire) in proprietatea sotului meu. Ce e mai recomandat? ... (vezi toată discuția)
Preþ "neserios" mihai78 mihai78 În anul 2001, sau 2002, tata a vândut unei familii două suprafeţe de teren intravilan. Mă rog, au negociat să plătească vreo 1,700 USD pentru o ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate, posibilitati de anulare contract Dragosbalta Dragosbalta O ruda vrea sa-mi lase mostenire un apartament. Stiu ca vanzarea este inatacabila in instant. Pot sa fac actul pe o suma mult mai mica decat valoarea reala, ... (vezi toată discuția)