avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum scade o pedeapsa dupa intrarea noului cod
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum scade o pedeapsa dupa intrarea noului cod

Buna ziua,
Am si eu o nedumerire..cu privire la modul in care se aplica art 458 cpp sau art 12,14,15 cod penal daca pentru o fapta de inselaciune in 2009 s-a hotarat o pedeapsa de 4 ani cu executare cand va intra noul cod penal in vigoare (dupa cum se preconizeaza in 2011) pedepesei acestea i se aplica articolele de mai sus sau nu?
Se poate face contestatia pentru anularea pedepsei in baza acestor articole?
~multumesc!=D>=D>
Cel mai recent răspuns: ContSters125947 , utilizator 16:08, 27 Aprilie 2010
asa cum spune chiar art. 458 c.p.p., daca limitele speciale ale pedepsei in noul cod penal vor fi mai mici, se vor aplica textele legale din noul cod penal, care se refera la aceste situatii (corespondentele actualelor art. 12, 14, 15). ramane de vazut si cum va "suna" "noul art. 458".
si o observatie: am informatii sigure ca noile coduri NU vor intra in vigoare in 2011.
eu am informatii ca vor intra in vigoare la 1 01.2011
nici in 2011 si nici mai devreme?
X-(
mai devreme nu
Eu cred ca depinde de redactarea celor doua noi coduri de procedura,dar nu cred intr-o rapida redactare a lor,astfel ca termenul va fi depasit.
In situatia despre care faceti vorbire,oricum atunci cand va intra in vigoare noul Cod Penal,se va aplica legea cea mai favorabila.

Alte discuții în legătură

Inselaciune cu consecinte deosebit de grave adrianpodoleanu adrianpodoleanu Pentru o condamnare definitiva pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in momentul adoptarii noilor proceduri penale, unde pot sa incadrez fapta ... (vezi toată discuția)
Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - e hotarat gornea amgelica gornea amgelica ministrul justitiei afirma -e hotarat noul cod penal intra in vigoare la 1 oct. 2011. Am fost arestat la 29.12.2009 / L143/2002,art 2, - La prima instanta ... (vezi toată discuția)