Buna ziua,
Am si eu o nedumerire..cu privire la modul in care se aplica art 458 cpp sau art 12,14,15 cod penal daca pentru o fapta de inselaciune in 2009 s-a hotarat o pedeapsa de 4 ani cu executare cand va intra noul cod penal in vigoare (dupa cum se preconizeaza in 2011) pedepesei acestea i se aplica articolele de mai sus sau nu?
Se poate face contestatia pentru anularea pedepsei in baza acestor articole?
~multumesc!=D>=D>
Ramane de vazut daca limitele de pedeapsa prevazute in noul cod vor fi mai mici sau mai mari; In cazul in care aceste limite vor fi mai reduse fata de limitele de pedeapsa ce a fost aplicata, se va beneficia de - " aplicarea legii penale mai blande" (mai favorabile) .
Acum inselaciunea are incadarea 3-15 ani iar conform noului cod penal va fi 1-5 ani..in concluzie se poate face "recalculararea" pedepsei aplicate daca a fost de 4 ani?
Pentru ca totusi diferenta e considerabila intre nou si vechi!
Nu am vazut in noul cod penal cum va fi pedepsita inselaciunea cu consecinte deosebit de grave!ce incadrare are?
Acum inselaciunea are incadarea 3-15 ani iar conform noului cod penal va fi 1-5 ani..in concluzie se poate face "recalculararea" pedepsei aplicate daca a fost de 4 ani?
Pentru ca totusi diferenta e considerabila intre nou si vechi!
Nu am vazut in noul cod penal cum va fi pedepsita inselaciunea cu consecinte deosebit de grave!ce incadrare are?