avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune cu consecinte deosebit de grave
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune cu consecinte deosebit de grave

Pentru o condamnare definitiva pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in momentul adoptarii noilor proceduri penale, unde pot sa incadrez fapta avand in vedere ca in noul cod penal nu exista decat inselaciunea, fara consecinte deosebit de grave?
Cum se face trecerea de la pedeapsa deja aplicat de 12 ani la legea cea mai favorabila?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 18:01, 27 Februarie 2011
Nu se face trecerea.Noile coduri sunt valabile pentru infractiunile noi, ce intra sub incidenta noilor coduri, atunci cand vor intra in vigoare, prin octombrie, dar nu e nimic sigur.
Aly_ioana, daca ati fi avut curiozitatea sa va uitati putin peste articolele 12-15 din Codul penal, nu ati mai fi oferit un raspuns atat de pripit, asa cum am constatat ca o faceti in mai toate discutiile.
Reelvant pentru ceea ce intreaba userul este art. 14. Astfel incat, conform acestui articol , daca pana la executarea completa a pedepsei intervine o lege penala mai favorabila ,daca sanctiunea aplicata depaseste maximul prevazut de legea noua, pedeapsa se reduce la a acest maxim.
Puteati sa imi scrieti si pe privat raspunsul adresat mie.
@adrianpodoleanu Noul Cod Penal nu o sa ramana asa cum este (va mai fi amendat) si modificarea pedepselor deja aplicate se va face in conformitate cu legea de punere in aplicare a Noului Cod Penal, care inca nu exista. Deci nu va puneti sperante pana una alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scade o pedeapsa dupa intrarea noului cod ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu o nedumerire..cu privire la modul in care se aplica art 458 cpp sau art 12,14,15 cod penal daca pentru o fapta de inselaciune in 2009 s-a ... (vezi toată discuția)
Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal juanpablosorin juanpablosorin a-s dori sa stiu,daca un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea de 15 ani,pt inselaciune,condamnare ramasa definitiva in anul 1999,dupa intrarea in ... (vezi toată discuția)