avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozite Asociatii si Fundatii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozite Asociatii si Fundatii

Buna ziua, am nevoie de ajutor in urmatoarea problema: am o asociatie non profit care are si venituri din activitate economica directa. Asociatia este nou infiintata. In vectorul fiscal trebuie sa bifez impozitul pe profit? si daca intr-o perioada fiscala (trimestru) impozitul pe profit este mai mic decat impozitul minim, platesc impozitul minim? ma refere la situatia in care am depasit plafonul de 15.000euro ( sau nu mai mult de 10% din V totale scutite)
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 19:04, 22 Aprilie 2010
Asociatiile non profit nu aplica legislatia cu privire la plata impozitul minim.
Multumesc pentru raspuns, insa nu ma lamureste in totalitate. In vectorul fiscal ma inregistrez ca platitor de impozit pe profit?
Da, cu termen semestrial de depunere a decl 100.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru ong maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am infiintat de curand o asociatie de tip ONG. Cand am mers sa scot CIF ul doamna de la administratia finantelor publice unde suntem arondati ... (vezi toată discuția)
Declaratii srl nou 2011 ionela11 ionela11 Buna ziua. Am infiintat un srl nou in iunie 2011 neplatitor de tva. In luna septembrie am angajat o persoana. Intrebarea este ce declaratii trebuie sa depun la ... (vezi toată discuția)
Impozitare ong roxana_virginianeculita roxana_virginianeculita buna ziua , Am si eu o intrebare asociatiile care depasesc plafonul de 10 000 lei trebuie sa platesca impozit pe profit (vezi toată discuția)