avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deducere la PFA factura pe persoana fizica
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deducere la PFA factura pe persoana fizica

Buna ziua.
As vrea si eu o lamurire. Sunt PFA traducator autorizat si vreau sa stiu sigur daca pot sa imi deduc anumite facturi emise pe numele meu ca persoana fizica. De exemplu am un abonament de internet pe numele meu. Pot sa il introduc in contabilitate (presupunand ca activitatea pe care o desfasor se realizeaza cu ajutorul abonamentului de internet).
Apoi, mai este sau nu valabila ideea cu deducerea benzinei. Sotia are o masina, vreau sa fac contract de comodat cu ea si sa imi deduc bonurile stampilate de benzina. Am inteles ca asta era posibil pana in 2008 mai. Acum nu.
Am vazut ca la Administratia Financiara de care apartin (sector 5) nu se face diferenta intre mine ca persoana fizica (cu CNP) si eu ca persoana juridica (PFA cu C.I.F). Adica atunci cand platesc impozitul pentru PFA, imi este trecut CNP-ul, nu CIF ul persoanei juridice. Care ar fi explicatia? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 18:34, 22 Aprilie 2010
1. Nu. Trebuie sa aveti contract la internet ca PFA.
2. Da,Consumul de carburanti este in continuare cheltuiala nedeductibila fiscal pt autoturisme.Nu se stie pana cand.
3. Asa este, la plata impozitului pe venit, se foloseste CNP si nu CIF.De ce? Nu stiu.Intrebati la AF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cost internet ca liber profesionist (autorizat direct ... LetitiaM LetitiaM Deducere cost internet ca liber profesionist (autorizat direct prin anaf). Apt este al parintilor. Internetul este pe numele meu. In proportie de 50% il ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Comodat si deducere cheltuieli pfa brendissima brendissima Daca am un ctr de comodat pt autoturism (comodatar este pfa-ul, evident, iar comodant este persoana care o reprezinta), pot deduce cheltuielile cu casco, rca, ... (vezi toată discuția)