Buna ziua.
As vrea si eu o lamurire. Sunt PFA traducator autorizat si vreau sa stiu sigur daca pot sa imi deduc anumite facturi emise pe numele meu ca persoana fizica. De exemplu am un abonament de internet pe numele meu. Pot sa il introduc in contabilitate (presupunand ca activitatea pe care o desfasor se realizeaza cu ajutorul abonamentului de internet).
Apoi, mai este sau nu valabila ideea cu deducerea benzinei. Sotia are o masina, vreau sa fac contract de comodat cu ea si sa imi deduc bonurile stampilate de benzina. Am inteles ca asta era posibil pana in 2008 mai. Acum nu.
Am vazut ca la Administratia Financiara de care apartin (sector 5) nu se face diferenta intre mine ca persoana fizica (cu CNP) si eu ca persoana juridica (PFA cu C.I.F). Adica atunci cand platesc impozitul pentru PFA, imi este trecut CNP-ul, nu CIF ul persoanei juridice. Care ar fi explicatia? Multumesc anticipat.
1. Nu. Trebuie sa aveti contract la internet ca PFA.
2. Da,Consumul de carburanti este in continuare cheltuiala nedeductibila fiscal pt autoturisme.Nu se stie pana cand.
3. Asa este, la plata impozitului pe venit, se foloseste CNP si nu CIF.De ce? Nu stiu.Intrebati la AF.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.