avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comodat si deducere cheltuieli pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comodat si deducere cheltuieli pfa

Daca am un ctr de comodat pt autoturism (comodatar este pfa-ul, evident, iar comodant este persoana care o reprezinta), pot deduce cheltuielile cu casco, rca, rovigneta? Precizez ca polita de casco e facuta pe numele pers.fizice.Cum se procedeaza?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 05:30, 30 Ianuarie 2011
Codul fiscal,art. 48 (4) prevede condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:
d) cheltuielile cu primele de asigurare să fie efectuate pentru:
1. active corporale sau necorporale din patrimoniul afacerii;
2. activele ce servesc ca garanţie bancară pentru creditele utilizate în desfăşurarea activităţii pentru care este autorizat contribuabilul;
Deci, sunt deductibile cheltuielile cu primele de asigurare pentru bunurile din patrimoniul PFA.
aha...valabil si pt rca si rovigneta, din mom ce autoturismul e folosit numai de pfa????
Intr-o situatie similara m-am aflat si eu, am cerut insistent un raspuns in scris din partea Admin financiare si acesta a fost unul nefavorabil ceva de genul: "...autoturismul care face obiectul prezentului contract de comodat nu indeplineste conditia de activ corporal sau necorporal din patrimoniul afacerii...."
Una din conditii ar fi fost inscrierea in Reg Inventar a autoturismului. Am renuntat !
Daca autoturismul este cumparat direct pe PFA, cheltuielile cu primele de asigurare sunt deductibile; daca este proprietatea pers. fizice (si nu PFA), iar chitantele sunt eliberate tot pe numele pers. fizice, nu sunt deductibile.
dar bonurile de benzina????

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa - contract comodat autoturism Rusty Rusty Codul Fiscal ART. 48 (4) Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt: d) ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii mijloace transport inchiriate, cheltuieli dedectibile slk268 slk268 Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti , in situatia in care o societate presteaza servicii de transport marfa , cu mijloace de transport inchiriate de la o ... (vezi toată discuția)
Fisc- asigurarea casco-masina in comodat catalin_rabuga catalin_rabuga AM O MASINA IN COMODAT LA CABINETUL MEU. ESTE ADEVARAT CA ASIGURAREA CASCO NU SE TRECE LA CHELTUIELI? DACA NU ESTE ADEVARAT VA ROG DACA SE POATE SA IMI ... (vezi toată discuția)