avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecerea apartamentului de la firma la persoana fizica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecerea apartamentului de la firma la persoana fizica

Buna seara,
Sunt actionar si administrator la un SRL. Exista un apartament in proprietatea firmei.
In trecut am imprumutat firma cu bani insa firma nu mai poate sa-mi returneze banii, dar vrea sa-mi dea acel apartament.
Cum se poate face compensarea intre datoria firmei si pretul apartamentului? Cum se poate trece apartamentul de pe pers juridica pe persoana fizica? Ce taxe se dau la stat?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 22:37, 22 Aprilie 2010
printr-un act de dare in plata.
Din pacate nu inteleg nimic. Unde se face acest act ? cat costa? Trebuie sa platesc TVA ? Ce presupune acest act? Se face de oricine? Adica intre mine si firma sau la Notariat,avocat sau Judecatorie?
Fiind vorba despre transmiterea dreptului de proprietate asupra unui apartament, actul (indiferent de natura lui) trebuie sa imbrace forma autentica. Deci, la notar.
Va multumesc mult. Am sa iau legatura cu un notar. O seara buna!
daca nu se transmite si dr de prop asupra unei cote indiviza de teren, actul poate fi facut si de avocat.

Alte discuții în legătură

Contract de vinzare sub semnatura privata nicolae242 nicolae242 buna ziua se poate face un contract de vinzare cumparare sub semnatura privata in care sa se specifice ca fratele imi vinde 2 camere construite de mine (cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare pod comun impexrom impexrom Intrebari: 1.Vanzarea unui pod comun aflat in propietate perpetua si fortata se vinde cu 2/3 sau cu acordul tuturor propietarilor? 2.Ce se intampla cu cei ... (vezi toată discuția)
Etse obligatoriu sa am releve pentru a vinde un teren cu cladire? stelutanicoleta stelutanicoleta buna seara! urmeaza sa vand o proprietate, imobil teren cu casa pe el. Am carte funciara, cadastru . Mi-a zis cineva ca trebuie releve. Trebuie neaparat? o sa ... (vezi toată discuția)