Buna seara,
Sunt actionar si administrator la un SRL. Exista un apartament in proprietatea firmei.
In trecut am imprumutat firma cu bani insa firma nu mai poate sa-mi returneze banii, dar vrea sa-mi dea acel apartament.
Cum se poate face compensarea intre datoria firmei si pretul apartamentului? Cum se poate trece apartamentul de pe pers juridica pe persoana fizica? Ce taxe se dau la stat?
Multumesc frumos.
Art. 10 indice 1. - Locuintele si unitatile individuale pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica, sub sanctiunea nulitatii absolute. Dreptul de proprietate comuna, fortata si perpetua asupra partilor comune ale unui imobil se valorifica numai impreuna cu dreptul de proprietate exclusiva care poarta asupra acestuia sau a unei parti determinate din acesta.
Dovada dreptului de proprietate si a celorlalte drepturi reale asupra unei unitati de locuit se face numai pe baza actelor de proprietate si a extrasului de carte funciara pentru informare.
Vanzare pod comun
impexrom
Intrebari:
1.Vanzarea unui pod comun aflat in propietate perpetua si fortata se vinde cu 2/3 sau cu acordul tuturor propietarilor?
2.Ce se intampla cu cei ... (vezi toată discuția)