avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale obiect principal de activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

obiect principal de activitate

Buna,
Va rog....
Firma are ca obiect principal de activitate-fabricarea laptelui si a branzeturilor-a fost 5 luni fara activitate.La inceperea activitatii,am declarat ca activitate -transport marfa si curierat-aceste activitati se regasesc intre obiectele de activitate secundare.
Ar trebui sa schimb obiectul principal de activitate,tinand cont ca nu stiu cand o sa fabricam branzeturi,etc?
Pe declaratia de CAS declar obiectul principal de activitate ,in functie de care mi se calculeaza cota la fondul de accidente......
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: remm , utilizator 12:25, 23 Iunie 2007
din punct de vedere juridic merge:D nu stiu daca merge din punct devedere fiscal:-/
Merge din ambele puncte de vedere. Sunt intr-o situatie similara si am intrebat si la ONRC si la finante. Nu e nicio problema atita timp cit activitatea pe care o desfasori acum o ai in statut, chiar si ca obiect secundar. Nu intereseaza pe nimeni. Doar ca trebuie sa fii atenta cu autorizatiile (avize, licente, etc). Din punct de vedere al imaginii, e decizia fiecaruia. Dar atita timp cit faci transporturile bine si clientul e multumit, nu vad de ce l-ar deranja ca obiectul tau principal de activitate e "Cresterea caprelor". Pe mine, daca ti-as fi client, nu m-ar interesa.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2007
Alex28, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Azi am discutat si cu avocatul firmei,si mi-a spus ca ,cativa ani merge,nu e nimic ilegal....dar ca poate un client ar zice...ce curierat faci tu.......fabricant de branzeturi....
Multumesc,inca odata!
Felicia Ratiu
Are dreptate ALEX. Nu este nicio problema atit tim cit iti faci treaba bine. Clientul care te intreaba ".....ce fel de curierat faci daca esti producator de........." poti renunta la el din start ptr. ca este circotasi si pirzi si timp si bani. D-ai inainte.....
Bai, tata, hai sa scriem romaneste...#-o

Alte discuții în legătură

Srl: activitatea principală poate fi cea înscrisă într-un cod caen secundar? Ssarmiss Ssarmiss Ziua bună! Întrebarea este dacă o SRL care are ca obiect principal de activitate 4617 (intermedieri în comerțul cu produse alimentare) și ca obiect ... (vezi toată discuția)
Înfiinþare firmã pentru magazin de confecþii Akiramid Akiramid Doresc să deschid un magazin de confecţii - creaţii proprii. Vă rog să mă informaţi, cum procedez pentru înfiinţarea unui SRL şi dacă pot colabora ... (vezi toată discuția)
Obtinere licenta transport marfa animis animis Buna ziua, am o societare care are autorizata activitatea de transporturi rutiere de marfa, obiect secundar. Va rog daca stiti cumva daca pentru a obtine ... (vezi toată discuția)