Buna ziua tuturor
Am o nelamurire ,poate ma ajuta cineva mai in tema.
Locuiesc din 1964 intr-un apartament nationalizat.Auzind ca proprietarii au fost despagubitii,iar un locatar si-a cumparat apartamentul tot in acest imobil in 2001, prin 2004 a-m incercat sa-l cumpar prin proces dar a-m renuntat deorece s-a constatat ca intreg imobilul e pe lista caselor muzeu.Prin 2006 a-m auzit ca imobilul a trecut pe lista zonei de arhitectura istorica,iar vinzare e libera a-m depus cerere de cumparare la URBANA iar dupa cateva luni a-m primit raspuns ca nu se poate vinde deoarece fostii proprietarii(care au incasat suma o data) sau declarat nemultumiti si au facut alta notificare ptr. imobil.In august 2009,bunul nostru primar :) solutioneaza ca nefondata notificarea deoarece cei ce au inaintat-o nu pot face dovada calitatii de proprietar,iar vinzarea,din nou devine libera.A-m avut cererea de cumparare la Urbana din 2006 si nimeni nu ne-a comunicat nimic dupa august 2009.Acu a-m aflat,a-m depus alta cerere de cumparare in baza art.9 al legii 12/95 si informativ a-m intrebat pretul de vinzare-achizitie si ce credeti,ce raspuns a-m primit : Peste 200 euro/mp,avind in vedere ca casa e de prin anul 1770,fara fundatie prin 1930 bunicul meu s-a mutat in aceast aparatament,a bagat lumina,gazul si apa ,iar noi a-m intretinut si imbunatatit acest apartament dea lungul anilor,pe banii nostri.
Deoarece a-m 2 infarcturi pina acum,poate a-mi reda cineva somnul care l-am
pierdut de teama de a fi in imposibilitate de a platii prima transa de 30% poate a-mi poate spune cineva daca intradevar pretul pe m2 poate atinge aceasta suma,intrucat ceilalti vecinii,cu relatii,care au reusit sa cumpere prin 2006 au platit,la vremea aceea cam 1.000.000 lei(vechi)/m2.
Poata sa se dispuna vinzarea catre alta persoana,impotriva vointei mele,daca eu nu mai a-m posibilitatea de a cumpara sau pot ramane simplu chirias pina string banii?
Totodata poate m-a puteti sfatuii,daca in baza chitantelor a imbunatatirolor facute,pot scadea pretul de vinzare,deoarece fiul meu a construit un wc,peretii si tavanul fiind pericole publice a placat cu rigips,faianta,
deci tot timpul ne-am bagat economiile in acest apartament.
Calde multumiri tuturora.
cata vreme sunteti chirias nua re cum sa vand la altul.. si da,, se scad invetitiile facute de dvs.. in pereti plafon si pardoseala, respectiv imbunatirile aduse..veti ajunge sa platiti tot asa.. mai nimic
nu se poate dispune vanzarea catre o alta persoana, dvs ramneti chirias pana va gaseste fostul proprietar o alta locuinta . Puteti si aveti un dret de creanta asupra imbunatatirilor facute la apartament, dar nu se poate scade valoarea apartamentului , dvs ati crescut valoarea lui prin imbunatatirile aduse. Dar pretul de 200 euro/mp poate fi scazut avand in vedere faptul ca imobilul dateaza din 1770 , se va face o expertiza de evaluare a imobilului.
Va foarte multumsc ptr. raspuns,se pare ca pretul de 200e/mp este cel cu scaderea din urma vechimii.
Nu inteleg faptul ca majoritatea vecinilor au platit cam 23e-27e/mp prin 2006-2007 iar acuma sa sara la 200e?E posibil atata inflatie in calculele dinsilor sau acest lucru se intimpla doar la Sibiu?
Va multumesc
Da, mai nimic,inteleg,ceace nimeni nu intelege este ca dintr-un grajd de cai de 50mp bunicul meu a facut un apartament locuibil,pe banii lui,cu gaz,apa/canal,electricitate si ghinion,noi a trebuit sa imbunatatim pe bani proprii imobilul,deoarece vechea poveste,urbana nu are fonduri,si nu puteam traii ca in epoca primitiva cu copii mici,olite si wc in curte sau bucati de tavan in cap,ca vechea poveste...Urbana nu are fonduri iar la final,alti locatari pilosi cumpara in 2006-2007 cu 23e-27e/mp si noua ne spune 200e/mp.
Ma bucura faptul ca prin anii 90 unii oameni si-au cumparat apartamentele la bloc,vechi de 20-30 de anii cu o medie a 11 salarii,ma bucur ca vecinii mei,pilosii si-au cumparat la un pret bun apartamentele,DAR ma mira diferenta de calcul,se poate sa creasca in 3 anii de aprox.8 ori?Nu e aceeasi baza de calcul?sau aceeasi lege?sau face vreun angajat glume proaste privind pretul?Asta nu inteleg.
Va multumesc.Dorin
Alte discuții în legătură
Suprafata utila
mixu
Recent am contractat un apartament intr-un bloc aflat in constructie.In contractul de promisiune de vinzare-cumparare scrie:''apartamentul va avea 2 camere si ... (vezi toată discuția)
Daune
fcamy
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
M-am judecat cu un chirias pentru a-i plati acestuia imbunatarile aduse imobilului.
Mentionez ca aceste imbunatatiri ... (vezi toată discuția)