avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie restanta la stat, compensare cu valoare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie restanta la stat, compensare cu valoare imbunatatiri

Am restanta la chirie.Am gasit pe internet,daca ai facut imbunatatiri,ti se scade din suma (chiria)datorita primariei.Bineinteles ca se poate justifica acele imbunatatiri cu chitante.Daca e asa,doar geamurile termopan puse de mine,valoreaza aproape cat datoria.Mi-a venit doar somatie,daca nu platesc se inainteaza cazul in instanta.Unde trebuie sa intreb,sau unde sa merg,daca este adevarat.La birou la Urbis,mi s-a spus, ca nu exista asa ceva.La primarie nu am fost.Astept un raspuns concret,sa stiu unde sa apelez.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:21, 7 Noiembrie 2013
Orice modificare aduasa de chirias asupra imobilului se poate face numai cu acordul proprietarului si in conditiile stabilite in contractul de inchiriere.
Cititi contractul de inchiriere si vedeti daca sunt prevederi in acest sens.
Atunci cand ati facut imbunatatirile ati solicitat acordul proprietarului?
In contract nu scrie nimica.Toti ceilalti locatari,acuma propietari,asa au facut,si-au facut inbunatatiri,si la cumpararea locuintei,li s-a scazut din pret.Dar cineva tot asa si-a pus locuinta la punct,fiind chirias si primaria i-a scazut din chiria lunara ce o plateste.In contract scrie,propietarul (primaria)este in drept sa predea locuinta in stare buna,chiriasul fiind obligat s-o intretina la stadiul cand l-a primit.Nefiind propietar,nu m-am incumetat sa investesc mult,in afara de geamuri,care iti batea vantul in casa.Daca nu se specifica in contract,imbunatatirile locuintei facute de chirias,inseamna ca poti investi oricat in locuinta,banii aceia ii pierzi,daca ajungi la imposibilitatea de a plati chiria sau proprietarul nu vrea sa iti reinnoiasca contractul de inchiriere.Din pacate nu pot s-o cumpar.
Eu va intreb altceva: in contractul de inchiriere scrie ca trebuie sa achitati modica suma reprezentand chiria lunara? Ati fost de acord cu suma respectiva sau doriti sa va mutati intr-o locuinta in care nu bate vantul ca afara, are tot confortul dar trebuie sa achitati 250-300 euro pe luna sau mai mult?
Sigur, chiria lunara pe care trebuie sa o achitati depinde de venitul mediu lunar al familiei dvs. Ne puteti spune cam ce valoare are aceasta chirie si cam de cand nu ati achitat-o?
Vedeti ce bine zice @adriantot mai sus? Eu zic sa va mai uitati un pic in contractul de inchiriere si o sa vedeti ca dansul are dreptate. Cum sa-ti pui geamuri termopan fara sa stie proprietarul? De ce nu intrebati cum au procedat ceilalti vecini, poate va lamuriti? Eu zic ca nici acum nu ar fi tarziu, dar mai depinde si de alte lucruri si intamplari...
Normal ca am fost de acord sa platesc chiria,pe care am si platit-o,pana ,din motive intemeiate nu am reusit s-o mai platesc de cateva luni.Daca aveam bani sa ma mut intr-o locuinta"cu confort",imi cumparam locuinta,nu stiu ce legatura are intrebarea dv.Daca la un moment dat te ajung greutatile,poate din cauze medicale sau orice altceva,nu inseamna ca nu vrei sa iti platesti darile.In situatia asta pot sa ajunga si cei mai cu bani,nu doar noi oamenii"de rand".Si n-am inteles,cum adica chiria DEPINDE de venitul familiei?Si vecinii tot asa au procedat,si-au facut imbunatatiri fara sa intrebe primaria.Eu intreb una si primesc raspunsuri cu totul altceva.Adica la ce sa nu fie prea tarziu?sau ce alte lucruri sau intamplari sa depinda?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
ContSters216223, utilizator
Prietene, crede-ma ca am fost in situatia ta. Eu plateam chirie de 225 lei/luna si aveam vecini la care valoarea chiriei era de 150 lei/luna (la acelasi venit, insa cu 4 copii, in timp ce eu aveam 2 copii, ma intelegi?). Deci, in momentul in care ai incheiat acel contract de inchiriere ai fost nevoit sa faci dovada veniturilor familiei. sigur, daca mai ai in dotare si 2-3 copii, atunci venitul mediu/membru de familie scade. Asata am vrut sa spun in aceasta privinta.
Nu trebuie sa cauti pe internet chestii dint-astea. Te uiti in contract, acesta este unul standard la nivelul locuintelor inchiriate din fondul de stat si te supui acestor clauze, daca vrei, daca nu, din acest motiv am zis ca poate preferi o locuinta inchiriata de la un nene care iti inchiriaza 2 camere cu 300 euro/luna... ca ai probleme, asa este, nu te contrazic.
Vrei sa faci imbunatatiri, te duci la spatiul locativ, ii chemi sa vada , sa contate ca la tine in casa (scuze, in casa lor) bate vantul ca afara, ca vrei sa schimbi geamurile, ca vrei sa faci tu aceasta investitie, dar ca ai vrea sa ti se scada din valoarea chiriei.
Toti avem probleme, dar m-am saturat sa vad si sa aud exemple in care chiriasii locuintelor din fondul de stat nu-si achita chiria cu anii, iar de achitat intretinerea la asociatie, ce sa mai zic... (am inteles ca nu este czaul la tine - si te rog sa ma scuzi daca asta s-a inteles din mesajul anterior).
Deci, incearca sa vorbesti cu un vecin care a procedat la imbunatatirea confortului locuintei prin montarea de geamuri termopan (in timp ce era chirias), vezi pasii care i-a urmat si daca nu este prea tarziu, poate rezolvi problema la fel, insa ai grija ca daca ai sa vrei sa cumperi locuinta, pretul va fi mai mare...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare chirie c.carla c.carla am un contract de inchiriere intre mine pers fizica si o societate comerciala in contract nu se scrie nimic despre posibilitatea de modificare a chiriei pot ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru chiriasi ? Silviu2021 Silviu2021 Buna... As vrea sa va expun problema parintilor mei si eventual sa gasesc un raspuns pentru ei. Parintii mei au locuit din 1982 pana acum cateva zile intr-un ... (vezi toată discuția)
Casa nationalizata bogdan_11 bogdan_11 Buna ziua, Numele meu este Bogdan si din cauza faptului ca hatisul acesta legislativ este complicat pentru o persoana ce nu are studii de specialitate,as ... (vezi toată discuția)