avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DESPAGUBIRI PENTRU CHIRIASI ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DESPAGUBIRI PENTRU CHIRIASI ?

Buna... As vrea sa va expun problema parintilor mei si eventual sa gasesc un raspuns pentru ei.
Parintii mei au locuit din 1982 pana acum cateva zile intr-un apartament, in ceea ce era numit "blocul specialistilor", adica locuinte de serviciu pentru specialistii din perioada socialista.

Fiind cadre didactice la scoala din comuna, li s-a repartizat un apartament in acest bloc, in care au locuit peate 39 de ani, iar pentru folosinta acestuia plateau chirie primariei din comuna.
Mentionez ca peste tot in judetul Cluj, aceste apartamente au fost vandute chiriasilor dupa revolutie.

In urma cu doi ani, in anul 2019, in urma unei sedinte a consiliului local, blocul a fost trecut intr-o incadrare diferita ( nu stiu exact in ce!?!) si in urma cu 6 luni li s-a transmis locatarilor ca trebuie sa paraseasca apartamentele in care locuiesc pana in luna Iulie. Din 2019 celor 4 familii care locuiau in bloc, nu li s-a mai reinnoit contractul de inchiriere, dar chiriasii au continuat sa plateasca (si li s-a acceptat) chirie primariei locale. Este ceva anormal in aceasta situatie?
In timpul celor 39 de ani, parintii mei si ceilalti locatari, au avut diferite cheltuieli si as vrea sa stiu daca ei pot sa ceara ceva despagubiri.

Dupa ce s-au mutat in apartament, fiind prima familie care locuia acolo, au platit pentru conectarea la reteaua electrica, apoi peste ani au platit pentru conectarea la reteaua de gaze naturale si pentru introducerea apei potabile in apartament. Pe langa aceste cheltuieli, de-a lungul timpului, toate familiile au avut diferite cheltuieli pentru imbunatatirea confortului (geamuri termopan, rolete, gresie, faianta, parchet, usa metalica, etc). Pentru toate acestea au platit chiriasii...

As vrea sa stiu daca chiriasii pot beneficia de anumite despagubiri pentru toate cheltuielile avute de-a lungul timpului., si ce anume trebuie sa faca?

Multumesc anticipat pentru ajutorul d-voastra.
Cel mai recent răspuns: Silviu2021 , utilizator 00:55, 30 Iunie 2021
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare. locuiesc ... vaid66 vaid66 Buna ziua, Doresc sa va adresez urmatoarea intrebare. Locuiesc intr-un bloc de apartament cu 2 scari conectat la reteaua de incalzire in felul urmator: - ... (vezi toată discuția)
Referitor la o situație de ne-tulburare de posesie: bună ziua, ... Virgiliu Lustun Virgiliu Lustun Referitor la o situație de ne-tulburare de posesie: Bună ziua, sunt din Brașov, referitor la situația în care ocup o încăpere din blocul vechi (1945) ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - desfasura judecata proces_ro proces_ro Am contestat catre Jud. S. 1 rezolutia de NUP de la Parchet. Acum am citatie de prezentare la instanta de fond. Toate documentele/plangerea le-am scris eu, ... (vezi toată discuția)