Buna ziua tuturor
Am o nelamurire ,poate ma ajuta cineva mai in tema.
Locuiesc din 1964 intr-un apartament nationalizat.Auzind ca proprietarii au fost despagubitii,iar un locatar si-a cumparat apartamentul tot in acest imobil in 2001, prin 2004 a-m incercat sa-l cumpar prin proces dar a-m renuntat deorece s-a constatat ca intreg imobilul e pe lista caselor muzeu.Prin 2006 a-m auzit ca imobilul a trecut pe lista zonei de arhitectura istorica,iar vinzare e libera a-m depus cerere de cumparare la URBANA iar dupa cateva luni a-m primit raspuns ca nu se poate vinde deoarece fostii proprietarii(care au incasat suma o data) sau declarat nemultumiti si au facut alta notificare ptr. imobil.In august 2009,bunul nostru primar :) solutioneaza ca nefondata notificarea deoarece cei ce au inaintat-o nu pot face dovada calitatii de proprietar,iar vinzarea,din nou devine libera.A-m avut cererea de cumparare la Urbana din 2006 si nimeni nu ne-a comunicat nimic dupa august 2009.Acu a-m aflat,a-m depus alta cerere de cumparare in baza art.9 al legii 12/95 si informativ a-m intrebat pretul de vinzare-achizitie si ce credeti,ce raspuns a-m primit : Peste 200 euro/mp,avind in vedere ca casa e de prin anul 1770,fara fundatie prin 1930 bunicul meu s-a mutat in aceast aparatament,a bagat lumina,gazul si apa ,iar noi a-m intretinut si imbunatatit acest apartament dea lungul anilor,pe banii nostri.
Deoarece a-m 2 infarcturi pina acum,poate a-mi reda cineva somnul care l-am
pierdut de teama de a fi in imposibilitate de a platii prima transa de 30% poate a-mi poate spune cineva daca intradevar pretul pe m2 poate atinge aceasta suma,intrucat ceilalti vecinii,cu relatii,care au reusit sa cumpere prin 2006 au platit,la vremea aceea cam 1.000.000 lei(vechi)/m2.
Poata sa se dispuna vinzarea catre alta persoana,impotriva vointei mele,daca eu nu mai a-m posibilitatea de a cumpara sau pot ramane simplu chirias pina string banii?
Totodata poate m-a puteti sfatuii,daca in baza chitantelor a imbunatatirolor facute,pot scadea pretul de vinzare,deoarece fiul meu a construit un wc,peretii si tavanul fiind pericole publice a placat cu rigips,faianta,
deci tot timpul ne-am bagat economiile in acest apartament.
Calde multumiri tuturora.
Suprafata utila
mixu
Recent am contractat un apartament intr-un bloc aflat in constructie.In contractul de promisiune de vinzare-cumparare scrie:''apartamentul va avea 2 camere si ... (vezi toată discuția)
Daune
fcamy
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
M-am judecat cu un chirias pentru a-i plati acestuia imbunatarile aduse imobilului.
Mentionez ca aceste imbunatatiri ... (vezi toată discuția)