avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

Conform lg. 19/2000 art. 92, alin. 1, plata pensiei anticipata partiala se suspenda in cazul in care beneficiarul se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 5 alin. (1) pct. I (şi II ), adica desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă . Intrebare: poate desfasura acest pensionar activitati -in mediu privat- sub o alta forma de angajare? Care ar putea fi aceasta?!
Cel mai recent răspuns: paula rivanas , utilizator 22:23, 22 Aprilie 2010
Eu doream sa stiu daca exista o lege in vigoare care interzice cumulul pensiei anticipate cu venitul rezultat in urma unei conventii de prestari servicii si nu a unui contract de munca individual, cum stipuleaza clar legea.
Conform lg. 19/2000 art. 92, alin. 1, plata pensiei anticipata partiala se suspenda in cazul in care beneficiarul se regăseşte în una dintre situaţiile prevăzute la art. 5 alin. (1) pct. I (şi II ),

Deja stiti care sunt activitatile ale caror venituri nu pot fi cumulate su pensia dv.
Nu exista nicio prevedere legala in vigoare care sa interzica beneficiarilor de pensie anticipata partiala sa obtina atat venituri din pensie, cat si venituri dintr-o activitate pe care o desfasoara in baza unei conventii civile de prestari servicii.
Multumesc! Aveam nevoie de acest raspuns. Inca o data, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala+drept de munca? m.p. m.p. Buna ziua.Va rog lamuriti-ma.Sunt pensionata anticipat partial dupa 37 ani de munca cu o pensie de 644 ron!!!!! bataie de joc.Asta a fost politica firmei unde ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau pensie anticipata partiala+drept de munca? sumersoft sumersoft buna ziua!sotia lucreaza la persoana juridica privata...are 58 ani si cotizare de 32 ani...din varii motive(politica firmei) ar vrea sa se pensioneze anticipat ... (vezi toată discuția)
Tipuri de contracte pentru complentarea venitului la pensie anticipata partial mariadracea mariadracea Sunt pensionata cu pensie anticipata partiala si doresc sa-mi completez venitul. Stiu ca nu pot lucra cu contract individual de munca. Ce tipuri de ... (vezi toată discuția)