buna ziua, ori nu am cautat eu bine, ori nimeni nu a cautat acest raspuns.
Lucrez ca sofer la o firma din galati, cu contract normal 8 ore pe zi 40 pe saptamana.
In afara contractului lucram pe o masina 3 soferi cate o zi de dimineata de la 5:30 pana la orele 11 chiar 12 , 1 noaptea depinde, deci lucram o zi si 2 zile libere indiferent de vreme, sarbatori s.a.m.d. X- ( deci lucrez 10 zile pe luna. Luna trecuta (martie) am venit la munca intr-o zi din cele 2 zile in care trebuia sa fiu liber, asta sa intamplat de 2 ori, deci 2 zile suplimentare a cate 17, sau 18 ore fiecare nu ? Pe data de 17 aprilie cand sa bagat salariul am vazut pe fluturas ca am doar 24 de ore suplimentare, am fast la firma si am intrebat de ce ?? raspunsul a fost ca nu pot sa treca 17 sau 18 ore suplimentare intr-o zi, k dar pe mine nu ma intereseaza cum trec ei orele doar sa le treca, sa fie platite asta ma intereseaza, apoi mi-au spus ca nu mi-a iesit norma pe luna aprilie si de aceea a fost trecut asa, k am cautat fisa mea de pontaj si am vazut ca nu sunt trecute toate orele care le-am muncit, si ca sa calculat cu 16 ore pe zi de ce daca pe foaia mea de parcurs este trecut ca am terminat programul la 11:30 de ex de ce nu sunt trecute 18 ore, raspunsul a fost ca mai sunt cateva ore pe zi care le stam pe acasa pentru ca nu avem treba, o prostie daca nu e de treba e vina mea ?? mai ales ca luna martie au fost 31 de zile si eu am muncit 11 zile. Deci mi sa spus ca norma normala pe luna martie e de 184 de ore. Si 11 zile a cate 16 ore nu mi-a iesit norma si au luat din orele suplimentare sa completeze asta e normal ???
Cate ore sunt de munca legale fara suplimentare intr-o luna 160 , poate depasi 160 ??
Eu nu am inteles cate ore se muncesc program normal intr-o luna ??care este nr maxim de ore ??