avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare platite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare platite

Buna,
Este legal sa se taie din orele suplimentare facute de luni pana vineri, deoarece nu am facut norma de munca. Tin sa precizez ca lucrez sambata 5 ore si duminica 6 ore si am liber 2 zile. Din aceasta cauza nu imi iese norma de munca.
Multumeac,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 5 Martie 2014
Cum adica nu va iese norma? Care este timpul de munca prevazut in c.i.m.?
8 ore pe zi/ 40 sapt
Dati detalii care este programul dvs zilnic.
L-v 8 ore pe zi
S - 5 ore
D - 5 ore
Pentru ca lucre sambata si duminica , primesc 2 zile libere care nu sunt pontate la norma de munca si automat nu imi mai ies orele.
Potrivit alin.2 al art.137 C.mun., in cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern. In acest caz, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Durata programului dvs nu poate fi 7/7, intrucat contravine legislatiei muncii. Durata programului care ar trebui sa fie prevazuta in c.i.m. este , de exemplu, sambata - miercuri la munca, joi-vineri liber.

In acest caz, intr-adevar nu mai aveti 40 ore/sapt ci 34 ore/sapt lucrate. Incercati sa vorbiti cu angajtorul despre aceasta situatie.

Alte discuții în legătură

Zile lucrate sambata carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca un salariat lucreaza sambata 4 ore si are procent de ore suplimentare si procent de week-end respectiv 75% si 2% patronul ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare cristyna_i cristyna_i Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Eu platesc orele suplimentare in felul urmator: luni-vineri- 100% sambata-duminica :200% Este ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Iuliana1306 Iuliana1306 Buna ziua! Exemplu: luna are 20 zile lucratoare - 160 ore. Eu lucrez de luni pana vineri 160 ore si in weekend 64 ore. Am ore suplimentare? Multumesc! (vezi toată discuția)