avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

va prezint cazul unui prieten pe care as vrea sa il ajut:”Tatal meu a decedat cu cativa ani in urma,era singur la parinti,iar bunica mea e decedata nu de mult timp. Eu nu mai am frati si nici surori,dar..in ultimii ani din viata ei a fost convinsa de alte persoane straine sa le vanda sau sa le dea imputernicire asupra bunurilor ei. Pe mine m-au negat sub motiv ca nu am "experienta" si m-au inlaturat complet, s-a facut declaratie ca bunica mea nu mai are mostenitori, tatal meu(fiul ei) fiind decedat.
Este posibil sa nu mai existe nimic din bunurile ei, sau e posibil sa mai fie. Nu sunt in posesia actelor ei(nimeni nu stie nimic), doar al celui de deces. Mai pot sa fac ceva? ”
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:47, 22 Aprilie 2010
bunica avea un mostenitor rezervatar, in speta, acest nepot.
nepotul nu are habar de ce bunuri a avut bunica sa?
poate incerca la un BNP sa afle daca succesiunea bunicii a fost dezbatuta pe cale notariala.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
ContSters97658, utilizator
Consider ca ma adresez direct prietenului:
Daca bunica a vandut, nu se mai poate face nimic.
Daca a vandut, dar era in fapt o donatie deghizata ( de exemplu a donat unei rude mai indepartate care nu avea posibilitatea fizica sa cumpere) se poate ataca acel act de catre nepot...dar mai trebuie sa existe si probe.

Daca a donat bunuri, depinde cui a donat: daca donatarii erau mostenitori care sunt obligati la raportul donatiilor se mai poate recupera ceva, prin invocarea institutiei reductiunii liberalitatilor excesive, la fel daca ar fi lasat testament.
Daca donatarii nu erau mostenitori, sau donatia s-a facut cu scutire de raport, nu mai poate recupera nimic.

Daca mai exista totusi bunuri, puteti sa le luati urma, fie la cartea funciara, fie la primarie, dupa rolul fiscal, si atunci puteti dezbate succesiunea.
Cel mai bine ar fi sa mergeti la un avocat.Aveti foarte mult de luptat.Trebuie sa puneti in balanta toate eforturile financiare pe care trebuie sa le faceti cu valoarea mostenirii.Trebuie sa intrati in posesia actelor care s-au facut in prejudicierea d-voastra ca sa stiti ce sa atacati in instanta.Numai d-voastra stiti daca se merita.Cineva tot trebuie sa stie.Mergeti la primarie si cereti anexa 24 si copie de pe actele de proprietate ale tatlui si bunicii pentru deschiderea procedurii succesorale.In functie de aceasta veti sti ce sa faceti.
da, vad k cazul e mult mai complicat decat in aparenta. eu am sai aduc la cunostinta si opiniile dvs, iar la fel cum ati spus mai sus el va trebui sa decida daca se merita sa lupte sau nu, eu nu pot decat sa va multumesc in numele lui
Cum v-am spus si in alt topic: nu e nimic de pierdut daca incearca, eventual de castigat.
Cateva drumuri la primarie, starea civila sau notar nu au omorat pe nimeni.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Donatie deghizata atacata in instanta. pot ataca actul de vanzare ... monahelenus monahelenus Donatie deghizata atacata in instanta. Pot ataca actul de vanzare cumparare facut de bunicii din partea tatalui decedat, cu unul din nepoti acum 10 ... (vezi toată discuția)
Este posibil să intru în posesia unei jumătăți de teren aparținând bunicilor mei decedați, având în vedere că pentru această jumătate nu s-a făcut succesiunea și este nerevendicată de 20 de ani? ASKB ASKB Este posibil a intra in posesia unei jumatati de teren apartinand bunicilor mei decedati, avand in vedere ca pentru aceasta jumatate nu s-a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)