avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutor va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutor va rog

Locuiesc cu iubiltu meu in casa fostei lui sotii.Casa ai apartine cu acte legale.A aflat ca locuiesc si eu in casa.Poate sa ma dea in judecata pentru violare de domiciliu?Nu am si nu cred ca voi avea acordul ei vreodata si nu am nici act de inchiriere.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:42, 22 Aprilie 2010
Daca iubitul dvs. v-a dat acordul sa locuiti acolo, nu are ce sa va faca fosta lui sotie.
cred ca m-am exprimat gresit,casa este a fostei lui sotii,el nu are contract de inchiriere doar un act de mana facut intre ei prin care ea ai permite sa stea in casa ,ea locuieste momentan in alta parte.
Nu conteaza.
Ea i-a permis lui sa stea acolo.
El va permite dvs., el fiind posesor ( adica se foloseste de imobil, sta acolo etc.).
Nu exista infractiune.

Eventual poate sa va dea in judecata pe amandoi, in civil, actiune in evacuare daca vrea sa va dea afara. Dar important este ca nu e infractiune, stati linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare-proprietate comuna sim_theo sim_theo Buna seara. O prietena de-a mea se confrunta cu urmatoarea situatie: -a divortat de curand dar Nu a facut inca partajul. Poate vreunul din cei doi fosti soti ... (vezi toată discuția)
Evacuare din imobil si plata despagubiri? ioananeacsu ioananeacsu Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie : locuiesc, din cursul anului trecut, inca dinainte de incheierea casatoriei, intr-un imobil despre care stiam ca ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate Liana_L Liana_L Buna ziua, Am divortat anul trecut, fara a initia actiunea de partaj. In prezent doresc sa initiez aceasta actiune, dar va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea ... (vezi toată discuția)