avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Domnule/Doamna Avocat, in cazul executarii silite ...
Discuție deschisă în Executare silită

Domnule/Doamna Avocat, in cazul executarii silite (datorate unei sentinte definitive irevocabile) pentru neplata unei sume de bani catre o persoana fizica -cat la suta reprezinta dobanda care se percepe in eventualitatea neplati ?

Domnule/Doamna Avocat, in cazul executarii silite (datorate unei sentinte definitive irevocabile) pentru neplata unei sume de bani catre o persoana fizica
-cat la suta din suma datorata reprezinta dobanda care se percepe in eventualitatea neplati acestei sume?
-la ce termen se prescrie fapta neplatii daca nu se intenteaza de catre creditor executarea silita?
-mai poate creditorul sa-mi ceara bani daca fapta neplatii s-a prescris, deci poate reveni in vreo forma sa oblige?
Multumesc.
in termen de 3 ani de la data obtinerii unui titlu de executare..dobanda este cea legala, adica stabilita de banca nationala
1. Dobanda legala este in medie de 0,02 % pe zi de intarziere;
2. Prescriptia opereaza dupa trecerea a 3 ani de la data cand se putea incepe executarea;
3. Nu, deoarece si asupra dreptului la actiune va opera prescriptia.
Despre dobanda legala:

www.avocatnet.ro/content/for...
1. Nu putem vorbi despre dobanda legala..(si nici-un fel de dobanda) atat timp cat nu a fost acordata de catre instanta prin HJ. In aceasta situatie sunt aplicabile prev.art.371 indice2 (3), , cpc...si numai daca exista in acest sens o cerere facute de creditor! Executorul nici macar actualizarea sumei din titlul nu are voie sa o faca daca nu i se cere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banci-ipoteca mimi03 mimi03 Buna!In 2007 am cumparat un apartament pe firma, in rate cu ipoteca pe 15 ani de la banca.Am platit ratele 1 an dupa care nu am mai putut plati.Ultima rata a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie creanta - titlu executoriu ! DAMIS DAMIS Dragii mei ! Va rog sa ma luminati si pe mine cu privire la o creanta reprezentand lichiditati si care a fost consfiintita prin act notarial (intre doua ... (vezi toată discuția)