avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pt. finantisti-contestatie la titlul executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

pt. finantisti-contestatie la titlul executoriu

in baza dispozitiilor codului de pr fiscala s-a procedat la emiterea unui titlu executoriu.
evident anterior contribuabilul in cauza a facut obiectul unui control fiscal in baza caruia s-a emis decizia de impunere pt o serie de venituri stabilite suplimentar.
societatea nu a contestat nici raportul de inspectie fiscala si nici deciaza de impunere, motiv pentru care sumele stabilite au devenit certe, lichide, exigibile si s-a emis titlul executoriu.
intrebarea mea este: se pot contesta sumele cuprinse in titlul executoriu daca acestea nu au fost contestate anterior cand au fost comunicate in baza deciziei de impunere?
eu am uzat de faptul ca in codul de pr fiscala se prevede faptul ca modificarea titlului de creanta (in speta decizia de impunere) determina modif titlului executoriu, iar in cazul de fata titlul de creanta nu a fost contestat, insa contribuabilul imi invoca un art din codul de pr fiscala conform caruia titlul executoriu poate fi contestat daca nu este o hat. judecatoreasca sau nu emana de la un organ de jurisdictie.
astept parerile voastre.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:50, 28 Februarie 2007
articolul este din Codul de procedura civila si se refera la lamurirea titlului :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Somatie plata + titlu executoriu aurelconstantinescu aurelconstantinescu Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizia de impunere/titlu executoriu? mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog daca poate cineva sa imi spuna de ce trebuie atacat si Titlul executoriu si Decizia de impunere? Titlul executoriu nu este o consecinta a ... (vezi toată discuția)