avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită impunere cass- titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

impunere cass- titlu executoriu

Buna ziua,
Am primit un titlu executoriu pentru neplata contributiei lunare a cass ului, pe anul 2016, an in care nu am avut nici un venit
.Pot sa contest aceasta somatie? Care sunt pasii?
Sunt obligata sa platesc contributia lunara, a cass ului, pe anul 2016 daca nu am avut nici un venit si nici nu am beneficiat de servicii medicale gratuite?
Va multumesc pentru sprijinul acordat.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 12:55, 17 Februarie 2017
Buna ziua,

Puteti contesta decizia de impunere emisa de AJFP prin care s-a constatat datoria dvs. pentru anul 2016.

Daca ati primit doar somatia si titlul executoriu, fara ca anterior sa vi se comunice o decizie de impunere referitoare la aceasta suma datorata, trebuie sa formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea titlului executoriu, la Judecatoria de care apartineti cu domiciliul.
In cadrul acestei contestatii, se poate invoca faptul ca datoria nu este certa, lichida si exigibila pentru ca anterior nu vi s-a comunicat o decizie de impunere (un titlu executoriu emis de finante fara ca anterior sa fi existat decizie de impunere este lovit de nulitate).
Daca a fost emisa decizia de impunere anterior si dvs. nu ati contestat-o in termenul legal, din pacate nu prea mai aveti ce face, pentru ca orice decizie de impunere necontestata devinde titlu executoriu la scadenta sumelor cuprinse in ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata + titlu executoriu aurelconstantinescu aurelconstantinescu Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru ... (vezi toată discuția)
Mod comunicare anaf sandry sandry Buna ziua Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarea speta : [b]ANAF[/b] comunica prin o Somatie la care anexeaza un Tilu Executoriu o suma de plata ce ... (vezi toată discuția)
Aparari de fond in contestatia la executare a titlului executoriu magdalenapaun magdalenapaun dupa ca AFP a executat silit bunurile societatii si a incasat o parte din creanta a cerut ulterior deschiderea procedurii de insolventa a societatii noastre ... (vezi toată discuția)