avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită aparari de fond in contestatia la executare a titlului ...
Discuție deschisă în Executare silită

aparari de fond in contestatia la executare a titlului executoriu

dupa ca AFP a executat silit bunurile societatii si a incasat o parte din creanta a cerut ulterior deschiderea procedurii de insolventa a societatii noastre solicitand o creanta care cuprindea inclusiv sumele de bani pe care le obtinusera in urma executarii silite a bunurilor societatii. in aceasta creanta au fost incluse si accesorii calculate. ulterior au revenit pe parcursul derulurarii procedurii de insolventa si au renuntat la o parte din accesorii si apoi au renuntat la toate aceste accesorii precizand ca de fapt creanta lor este doar suma din decizie fara orice alte accesorii.intrucat nici la aceasta precizare la creanta nu au tinut cont nici de executarea silita nici de alte plati ce fusesera efectuate chiar anterior deschiderii procedurii de insolventa societatea a facut contestatie si a solicitat raport de expertiza care a stabilit suma finala a creantei, instanta a admis contestatia noastra si ulterior acestei hotarari a fost achitata si debitul ramas neachitat. s-a inchis procedura de insolventa constatandu-se ca societatea noastra nu mai are nicio creanta certa lichida si exigibila fata de orice creditori.
la o luna dupa inchiderea procedurii am primit titlul executoriu si somatia pentru accesorii calculate, o parte dintre acestea fiind incluse in creanta la care renuntasera pe parcursul procedurii de insolventa si o alta parte reprezinta accesorii pentru care s-au emis decizii de accesorii in timpul derularii procedurii de insolventa. am facut contestatie la executare explicand instantei aceste detalii dar ne-a fost respinsa motivandu-se ca acestea sunt aparari de fond si nu pot fi invocate pe aceasta cale pentru ca aveam posibilitatea legala de a contesta aceste decizii pe cale administrativa.
executarea silita anterioara a inceput pe la inceputul anului 2009 , acestea decizii de accesorii, asa cum reiese din titlul executoriu, sunt o parte din acea perioada, iar unele sunt emise si au data scadenta pe perioada cat societatea era in insolventa.
sunt aceste motive aparari de fond ce nu pot fi invocate in contestatia la executare?
ps. mai mult noi nu avem aceste decizii de accesorii. probabil ca nici nu le-am primit.
Cel mai recent răspuns: magdalenapaun , utilizator 09:59, 14 Octombrie 2011
Da, sentinta pronuntata de instanta de executare in CE este legala si temeinica raportat la faptul ca in aceasta faza nu se mai pot invoca aparari pe fond, atat timp cat titlul ex. provine dintr-o HJ.
Aveati posibilitatea ca in cererea privind atragerea raspunderii personale sa va faceti toate apararile privitor la pretentia AFP.
titlul executoriu cuprinde decizii de accesorii ce au avut scdenta anterioara deschiderii procedurii de insolventa sau au fost emise si au avut scadenta pe parcursul procedurii de insolventa.
Tribunalul in insolventa a stabilit ca AFP nu mai are nicio creanta certa lichida si exigibila, dar aceasta dupa o luna isi aduce aminte ca a mai emis niste decizii de care a uitat atunci cand si-a declarat creanta pe parcursul insolventei. dar revine acum si deschide dosar de executare din nou. este vorba de titlu executoriu fiscal, din contra instanta in contestatia de executare considera ca de fapt este vorba de alte creante si nu cele pentru care s-a deschis procedura de insolventa si nu ia in seama apararile noastre conform carora AFP daca ar fi avut in evidenta fiscala aceste creante s-ar fi inscris cu ele in tabloul creantelor.
Daca este vorba despre alt titlu executoriu decat o HJ, promovati recurs. Aratati instantei de control ca, instanta de fond nu a observt ca este vb despre un titlu ex. care nu provine dintr-o HJ, si ca, portviti art. 399 (3) Cpc, se pot invoca aparari de fond.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie si titlu executoriu afp adrianadamian2009 adrianadamian2009 Speta este urmatoarea : Am primit o somatie si un titlu executoriu de la AFP, fara o decizie de calcul accesorii, pentru o suma reprezentand datorie ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu DanielSochiriac DanielSochiriac Este posibil sa se conteste in instanta un titlu executoriu?Daca da care ar fi procedura care trebuie urmata.Multumesc anticipat celor care vor raspunde la ... (vezi toată discuția)
Contestarea unui titlu executoriu. Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua. Va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti daca pot ataca titlul si nu numai executarea pe motivul ca in decursul unui an de zile, debitorul a platit ... (vezi toată discuția)