avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestarea unui titlu executoriu.
Discuție deschisă în Executare silită

Contestarea unui titlu executoriu.

Buna ziua. Va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti daca pot ataca titlul si nu numai executarea pe motivul ca in decursul unui an de zile, debitorul a platit de buna seama sume de bani creditorului care nu le-a consemnat nicaieri. Ulterior a cerut executarea silita pe intreaga suma de bani nerecunoscand nimic , desi chiar si avocatul stie de aceste sume de bani, si mai rau ca si cheltuielile de executare sunt tot la valoarea intreaga a creditului.Fiind un titlu executoriu emis de un cabinet notarial banuiesc ca pot ataca si titlul pt. fond astfel incat sa revizuiesc titlul executoriu. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 18:26, 21 Noiembrie 2010
Ar trebui deschisa o actiune in instanta. Inainte de a se emite titlul executoriu nu ati fost notificat in prealabil? Ar trebui sa aveti dovezile prin care ati raspuns notificarilor care v-au fost facute, si neaparat documentele cu care ati achitat platile. Poate ar trebui mai detaliat cazul postat. Succes!
Se poate contesta executarea,pentru ca titlu a fost dispus in baza unei hotarari definitive si irevocabile
Pai daca e definitiva si irevovabila cum sa se poata?:D
Titlul executoriu este incuviintat in baza unei hotarari ramasa definitiva ,pe cand in temeiul disp art 399-405 Cod procedura civila,partea interesata ,poate formula contestatie impotriva executarii silite
Intrucat titlul executoriu nu este o hotarare judecatoreasca, ci un act autentic emis de un notar, in baza art. 399 alin. 3 din Codul de procedura civila, puteti formula contestatie la executare, in cadrul careia sa invocati aparari de fond impotriva titlului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie titlu executoriu DanielSochiriac DanielSochiriac Este posibil sa se conteste in instanta un titlu executoriu?Daca da care ar fi procedura care trebuie urmata.Multumesc anticipat celor care vor raspunde la ... (vezi toată discuția)
Executare florinadrian01 florinadrian01 buna ziua .am primit o somatie de executare silita in 5 zile in baza unui titlu executoriu din 2011 si as dori sa stiu daca mai pot face vreo contestatie (vezi toată discuția)
Hotarire definitiva si irevocabila baltag baltag buna seara am o hotarire definitiva si irevocabila intrun proces cu recuperarea drepturi banesti am pus executor judecatoresc si firma respectiva vazind ca are ... (vezi toată discuția)