avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie Titlu Executoriu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie Titlu Executoriu

Este posibil sa se conteste in instanta un titlu executoriu?Daca da care ar fi procedura care trebuie urmata.Multumesc anticipat celor care vor raspunde la intrebare.
ps.Daca intrebarea nu este destul de clara pot reveni cu amanunte despre titlu executoriu la care fac referire.
Cel mai recent răspuns: DanielSochiriac , utilizator 00:36, 24 Aprilie 2013
Puteti formula contestatie la executare in care criticati modalitatea de executare daca sunteti nemultmit ori contestatie la titlu daca insusi titlul contine neregularitati.
Da, puteţi formula şi contestaţia la titlu, cu excepţia cazului în care titlul executoriu este o hotărîre irevocabilă (mai puţin ordonanţa pronunţată în temeiul OG 5/2001 neatacată cu cerere în anulare, care poate fi atacată pe fond în cadrul contestaţiei la executare).

Mai sunt exceptate acele titluri (altele decît hotărîrile judecătoreşti) pentru care legea prevede o cale expresă de desfiinţare.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
themis, utilizator
Poate fi vorba fie despre o contestatie la executare propriu-zisa, fie despre o contestatie la titlu.

Contestatia la titlu se poate referi fie la o hotarare judecatoreasca, fie la un titlu executoriu neemis de o instanta. In ambele cazuri nu se mai pune in discutie continutul hotararii/ actului, ci doar eventuale nelamuriri privind intinderea, aplicarea titlului.

Reveniti cu detalii in legatura cu tipul titlului executoriu in discutie.
Multumesc pentru raspuns in primul rand.Titlul executoriu este fara cale de atac.Cazul a fost judecat in lipsa deoarece nu am fost in tara in perioada respectiva.Am depus contestatie la executare dar a fost respinsa iar acum astept motivatia ca sa pot face recurs.Cazul la care ma refer nu este un caz ca sa zic clasic in care ai luat un credit si nu l-ai platit si am ajuns la executare silita ci este vorba de un contract prestari servicii intre persoana fizica beneficiar si societate comerciala furnizor,problema este ca la vrema respectiva cand contractul era in derulare societatea nu a respectat unele puncte din contract si am notificat societatea prin avocat ca renunt la serviciile societatii si suma care o dadusem pana atunci este indeajuns pentru serviciile executate pentru ca au tefuzat sa inlocuiasca componentele cu defectiuni pe care le aveam .AM primit si confirmarea de primire semnata de secretara societatii precum ca au luat la cunostinta de notificarea mea si cam asta a fost tot:Am fost nevoit sa plec o peroada din tara si cand am venit inapoi totul era terminat si nu am avut cum sa ma prezint la proces ca sa ma apar si sa arat ca i-am notificat si totusi nu au dat nici un semn de viata.Ca atare nu am nici o idee ce asi putea sa fac in cazul acesta.Au fost destule cazuri care au fost definitive si irevocabile si totusi au putut fi contestate
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
DanielSochiriac, utilizator
Nu printr-o contestatie la executare puteti pune in discutie titlul executoriu reprezentat de o hotarare judecatoreasca.

Nu puteti tinde la o rejudecare a cauzei printr-o contestatie la executare, care - asa cum spune si titlul - priveste executarea.

Se opune acestui lucru autoritatea de lucru judecat de care se bucura o hotarare judecatoreasca.

Doar prin intermediul cailor extraordinare de atac puteti spera sa anulati acea hotarare judecatoreasca, dar numai in cazurile strict stabilite de lege.

Alte discuții în legătură

Contestatie executare loredana24 loredana24 buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea speta. prin contestatia la executare, contestatorul x a solicitat anularea formelor de executare ... (vezi toată discuția)
Contestatie la titlu executoriu marymary marymary Daca am calitatea de debitor, am depus contestatie la executare considerand ca am executat dispozitiile titlului executoriu, dar consider in acelasi timp ca ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa contest valabilitatea titlului executoriu in contestatie la executare? nicoleta_85 nicoleta_85 Mi sa facut o poprire pe banii pe care ii primesc lunar de la o societate. Am facut contestatie la executare[u] (titlu fiind un contract de asistenta ... (vezi toată discuția)