avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am dreptul sa contest valabilitatea titlului ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am dreptul sa contest valabilitatea titlului executoriu in contestatie la executare?

Mi sa facut o poprire pe banii pe care ii primesc lunar de la o societate.
Am facut contestatie la executare (titlu fiind un contract de asistenta juridica) am contestat titlul deoarece este fals. Nu am contestat ca nu e semnat de mine sau ca avocatul nu si-a indeplinit obligatiile, ci doar ca datele lui de identificare (sediul, banca) sunt false.
In aparare avocatul spune ca in contestatie nu pot contestat titlul. Ca instanta nu poate sa examineze pe fond titlul, intrucat e contract de asistenta juridica si invoca art 34 din legea avocatilor:
Contactul dintre avocat si clientul sau nu poate fi stanjenit sau controlat, direct sau indirect, de nici un organ al statului."

Am voie sa contest titlul, care in aceasta cauza e un contract de asistenta juridica?

multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:44, 28 Iulie 2010
In cazul in care executarea silita se face in temeiul unui titlu executoriu care nu este emis de o instanta judecatoreasca ( asa cum este contractul de asistenta juridica) se pot invoca in contestatia la executare aparari de fond impotriva titlului executoriu daca legea nu prevede in acest scop o alta cale de atac-art 399 al.3 c.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu executoriu Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua, Doresc sa va intreb daca titlul executoriu are mentiunea \"fara somatie si punere in intarziere\" de cand pot depune contestatia la executare si ... (vezi toată discuția)
Contestarea unui titlu executoriu. Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua. Va rog frumos daca se poate sa-mi spuneti daca pot ataca titlul si nu numai executarea pe motivul ca in decursul unui an de zile, debitorul a platit ... (vezi toată discuția)
Contract de asistenta juridica cu un avocat popa mircea29 popa mircea29 As dori sa stiu opinia celor activi pe forum, daca, impotriva unui contract de asistenta juridica incheiat cu un avocat exista o cale de atac si care ar fi ... (vezi toată discuția)