avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită anulare titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

anulare titlu executoriu

Buna ziua,
Doresc sa va intreb daca titlul executoriu are mentiunea "fara somatie si punere in intarziere" de cand pot depune contestatia la executare si totodata cererea de suspendare a executarii ? Fiind titlu executoriu emis de notar si nu de o instanta pot invoca aparari de fond impotriva titlului executoriu si pot chema in instanta asa zisul "creditor" pentru a declara ca de fapt ulterior nu mi-a mai dat nici-o suma de bani ? Declaratia lui ar putea anula contractul de imprumut cu garantie si deci executarea silita ?
Precizez ca inainte de data expirarii contractului , vazand ca nu ajung cu creditorul la nici-o solutie de anulare pe cale amiabila, am depus actiune in anulare la judecatoria sector II dar termenul este tocmai in septembrie.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:58, 4 Martie 2010
Contestatia impotriva titlului executoriu se introduce la judecatoria responsabila
Motivele de contestare a PV pot fi aspectele sustinute si probate in conditile legii,in baza carora eventual instanta de judecata sa admita cererea si sa dispuna anularea PV
Buna ziua !
1. Depuneti contestatie la executare in termen de 15 zile de la data cand debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia , conform art. 401, al.(1), lit.d) c.p.c.
2. In conformitate cu prevederile art. 399 , al.(3) in cazul in care executarea silita se face in temeiul unui titlu executoriu care nu este emis de o instanta judecatoreasca, se pot invoca in contestatia la executare aparari de fond impotriva titlului executoriu.
3. Avand in vedere ca un contract este vointa partilor, daca creditorul renunta la contract, bineinteles ca acesta se reziliaza. Puteti solicita si interogatoriul acestuia.
4.Puteti solicita instantei de fond si suspendarea cauzei pana la solutionarea actiunii in reziliere.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita rodicae rodicae Am primit somatie de executare silita pentru un credit de nevoi personale fara garantie. Pot contesta ? Ce mi se poate executa. Am debit 46000 lei si 700 lei ... (vezi toată discuția)
Executare florinadrian01 florinadrian01 buna ziua .am primit o somatie de executare silita in 5 zile in baza unui titlu executoriu din 2011 si as dori sa stiu daca mai pot face vreo contestatie (vezi toată discuția)
Contestatie executare loredana24 loredana24 buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea speta. prin contestatia la executare, contestatorul x a solicitat anularea formelor de executare ... (vezi toată discuția)