avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de asistenta juridica cu un avocat
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de asistenta juridica cu un avocat

As dori sa stiu opinia celor activi pe forum, daca, impotriva unui contract de asistenta juridica incheiat cu un avocat exista o cale de atac si care ar fi aceea.
Mai exact o cale de atac in sensul art. 399 (3).

In opinia mea, in Legea 51/1995 cu modificari si in Statutul profesiei de avocat , se face referire doar la modalitati de denuntare a contractului, ceea ce e cu totul altceva cred eu, motiv pentru care se pot invoca aparari de fond impotriva titlului.

In concret, doresc sa stiu daca pe calea contestatiei la executare ( executare silita inceputa in baza investirii cu formula executorie a unor contracte de asistenta juridica) se pot invoca si aparari care privesc executarea contractului de catre avocat dar si faptul ca acele contracte ce constituie titluri executorii au fost de fapt achitate de catre client, dar investirea cu formula executorie s-a facut in totalitatea contractelor, fara a se tine cont de platile efectuate.

Sper ca am fost suficient de explicit.


Cu stima,
Mircea Popa
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 01:00, 16 Februarie 2011
da, puteti face toate aceste aparari in cadrul contestatiei la executare.
nu a-ti fost suficient de explicit.
asadar,exista mai multe contracte de asistenta juridica ce s-au pus in executare silita?
pentru a avea un raspuns pertinent ,detaliati,eventual in privat
Da, exista mai multe contracte de consultanta pentru diverse spete. Contractele au fost investite cu formula executorie prin incheiere data fara cale de atac( s fara citarea societatii noastre) si s-a incuviintat executarea silita, desi asa cum am spus mare parte din contracte sunt achitate, dar se regasesc in cuantumul total invocat in baza acestor titluri executorii.
in acest caz,aveti drept posibilitate legala sa apelati la contestatie la executare.
contractul de asistenta juridica este intradevar,prin efectul lg 51/1995 modificat cu lg 255/2004 titlu executoriu.Dar trebuie, pt a fi pus in executare,investit si cu formula executorie.
pe urma,puteti promova o contestatie la executare la titlu,prin care puteti anula chiar si unele clauze contractuale(de ex un pact de quota litis)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu raicuraisa raicuraisa Buna ziua. Va rog frumos sa -mi spuneti daca exista o prevedere legala in sensul ca titlurile executorii se investesc cu formula executorie numai \\"in ... (vezi toată discuția)
Caracterul de titlu executoriu al contractului de asistenta juridica avocatiala Ioan Seria Ioan Seria Buna ziua. Va propun o tema de discutie , aparuta ca urmare a intrarii in vigoare la data de 24 martie 2017 a Legii nr. 1/2017 de aprobare a ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat o alta persoana fizica si nu imi pot recupera banii shadowyze shadowyze imprumutul s-a facut cu act notarial si data restituirii banilor a fost 30 decembrie 2010. termenul a trecut de 2 luni si persoana respectiva nu imi mai ... (vezi toată discuția)