Buna ziua
Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarea speta : ANAF comunica prin o Somatie la care anexeaza un Tilu Executoriu o suma de plata ce reprezinta doar penalitati pentru o luna 100 lei, (somatie din anul 2013), FARA a mi secomunica totalul datoriilor pe care acestia le pretind . Mentionez ca nu mi-a fost comunicat nici anterior de catre ANAF cu recomandata cu confirmare de primire ca as avea vreo datorie catre aceasta.
Ulterior neoficial (ANAF-ul precizindu-mi ca nu stie de unde provin datoriile) am aflat ca datoria pretinsa dar necomunicata oficial, ar reprezenta venituri din cedarea folosintei bunurilor (chirii) din anul 2005-2006-2007, in suma de 3100 lei, dar fara a lua in calcul ca am fost angajata cu carte de munca din 01.11.2005 si deci pe anii 2006-2007 nu datorez plati CASS acestea fiind platite de angajator. Rezulta ca prin neclarificarea situatiei ar fi vorba de dubla impunere(plata cumulutiva). Suma de 3100 lei nu mi-a fost comunicata oficial niciodata oficial.
1. Ce pot cere instantei pentru clarificarea situatiei ?(va rog mai detailat sau punctual).
Aveti posibilitatea formularii unei contestatii la executare/suspendare executare impotriva titlului executoriu emis de ANAF, in termen de 15 zile de la primirea acestuia.
Invocati toate cele cele expuse aici si faptul ca titlu executoriu este emis cu incalcarea normelor legale, ca nu vi s-a transmis modalitatea de calcul a penalitatilor solicitate si nici provenienta acestora, invocati de asemenea prescriptia datoriilor, etc.
Va recomand sa prezentati titlul executoriu si somatia primite unui avocat pt. a primi consiliere juridica si ajutor competent.